Novice

John Fleming v okviru Ford Motor Company prevzema nova področja

Ford Motor Company je objavil zamenjave vodilnih, saj se bosta po dolgoletni karieri pri Fordu upokojila dva vodilna direktorja. John Parker, izvršni direktor za Azijo ? Pacifik in Afriko, ki je bil pri Fordu 41. let in je v svoji dolgoletni karieri pokrival različna področja, med drugim je bil zadolžen za Južno Afriko, Tajvan, Avstralijo in Indijo, do leta 2006 je bil tudi predsednik Mazde.

Phil Spender, Fordov podpresednik in predsednik Mazde, odhaja v pokoj po 34. letih pri Fordu. V svoji poslovni karieri je bil aktiven pri ustanavljanju Ford Indije in pri ustanovitvi mešane družbe avtomobilske industrije na Kitajskem. Leta 2008 je bil imenovan za predsednika Mazde, s sedežem v Tokiu, kjer je za Ford vodil postopek znižanja delniškega lastništva v Mazdi in dvig profitabilnosti med globalno finančno krizo.

 V okviru strategije 'One Ford' ? en Ford sta bila na ta mesta imenovana Joe Hinrichs, ki je bil predsednik Globalne proizvodnje in zaposlenih in bo po novem predsednik za Azijo ? Pacifik in Afriko. Še naprej bo deloval s sedeža na Kitajskem.  John Fleming, predsednik in izvršni direktor pri Ford Evropa, bo poleg sedanje funkcije prevzel še zadolžitve predsednika za Globalno proizvodnjo in zaposlene.

Fleming se je Fordu pridružil leta 1967. Njegove bogate izkušnje v Fordovi proizvodnji so mu služile na številnih vodstvenih položajih, vključno z mestom direktorja Globalne proizvodnje in inženirstva ter pri vpeljavi novih modelnih programov. Med drugim je bil izvršni direktor Fordove enote za proizvodnjo v ZDA in predsednik proizvodnje Ford Evropa.  ?S svojim odličnim vodenjem si je John zaslužil ugled najboljšega manegerja,? je dejal Mullally. ?Je prava oseba za vodenje in razvoj naše Globalne proizvodnje in področje zaposlenih v okviru širjenja 'One Ford' strategije, ki prinaša prilagodljive tovarne z enotnimi procesi po vsem svetu.?