Novice

Francozom najljubša znamka še vedno beleži rast

 

 

En teden po izboru Francozom najljubše znamke, je CITROËN objavil komercialne rezultate na trgu osebnih in lahkih gospodarskih vozil, kjer je zabeležil močan porast v obeh obdobjih primerjave: mesečno (+11,5 %) in za obdobje 10 mesecev (+7,1 %). Če je znamka Citroën z dobrimi rezultati potrdila svojo komercialno dinamičnost, je hkrati ponovno dokazala, da njena vozila ljudem ugajajo in da ustrezajo pričakovanjem strank.

 

Na trgu OV + LGV: znamka Citroën je edina francoska znamka, ki je zabeležila rast v celotnem obdobju

S porastom števila registriranih vozil za 7,1 % v prvih 10 mesecih letošnjega leta je CITROËN še vedno edina francoska znamka, ki je zabeležila rast v celotnem obdobju. Na trgu z rahlim upadom je znamka Citroën povečala svoj tržni delež za 1,2 točke in dosegla 15,3 % delež. Samo en teden po tem, ko je bila znamka Citroën izbrana za najbolj priljubljeno znamko pri Francozih (izbor se nanaša na celotno gospodarstvo), je znamka na trgu z rahlim upadom povečala svoj tržni delež za 1,2 točke in dosegla 15,3 % delež ter s tem potrdila svojo dinamičnost.


Trg osebnih vozil: rekordna prodaja tako glede količine kot tržnega deleža

Do konca oktobra je znamka Citroën realizirala največjo prodajo v skupnem obdobju v tem letu in dosegla tudi najvišji tržni delež v zadnjih 30 letih. Vzporedno s tem dvojnim rekordom se je v prvih 10 mesecih za 13,3 % povečalo tudi število registriranih vozil znamke CITROËN. Dvomestni zapis rasti temelji na:


→ uspehu avtomobilov iz izbora vozil ?

vozilo CITROËN C3 Picasso je z 22.685 registriranimi vozili od začetka prodaje v marcu prekoračilo letni cilj.

družina vozil CITROËN C3 (limuzina C3, C3 Pluriel in C3 Picasso) je v prvih 10 mesecih 2009 zabeležila 64 % rast, to je ravno v času, ko je znamka Citroën lansirala novi C3. Slednji je za naročanje na voljo od začetka oktobra, cene znašajo od 12.950 evrov dalje, v razstavnih salonih pa bo na ogled po 20. novembru. Gledano širše je razred majhnih avtomobilov, ki ga sestavljajo vozila CITROËN C1, C2, C3, C3 Pluriel in C3 Picasso, zabeležil 53 % rast v primerjavi z enakim obdobjem leta 2008.

 

CITROËN C5 je presegel številko 27.000 prodanih vozil in tako utrdil vodilni položaj v svojem razredu.


→ in zgodovinsko obarvanem mesecu oktobru

Znamka CITROËN je na trgu osebnih vozil dejansko realizirala svoj najboljši mesec v zadnjih 20 letih. Če je ta mesec dobil oznako zgodovinski, potem komercialne aktivnosti sovpadajo s tematiko 90-letnice. Ob dnevih odprtih vrat, ko so naročila dosegala rekordne številke, in v "zgodovinskem tednu" je mreža znamke Citroën strankam poleg vozil iz trenutnega izbora ponudila še razstave mitičnih vozil, in nenazadnje tudi prednosti za stranke.


*: Barometer podobe, ki jo izvaja agencija Posternark Margerit v sodelovanju z inštitutom Ipsos, je bil 25. oktobra objavljen v reviji JDD.


Trg lahkih gospodarskih vozil: znamka Citroën je zasedla drugo mesto

Konec oktobra znamka CITROËN še vedno ostaja na drugem mestu na trgu, ta položaj ohranja že od aprila. S pomočjo vozil CITROËN Nemo in Berlingo znamka ohranja svoj tržni delež nad 18 %, tako na mesečni ravni kot v celotnem obdobju.


Galerija: