Tehnika - novosti

Električno vozilo RENAULT, na osnovi Twizy ZE bodo izdelovali v Španiji

 

 

Renault, ki v Španiji že proizvaja modele megane limuzina, megane estate ter ekskluzivno modus in grand modus, je izbral špansko tovarno Valladolid za proizvodnjo bodočega električnega vozila, ki bo nastalo na osnovi koncepta twizy ZE. To kompaktno, okretno in zelo priročno električno vozilo brez emisij v celoti ustreza zahtevam trajnostne mobilnosti v mestih.

 

Renault se je odločil za tovarno Valldolid zaradi njene visoke usposobljenosti in učinkovitosti pri proizvodnji mestnih vozil (danes v tej tovarni proizvajajo modusa, grand modusa in del količin clia III). K tej odločitvi je prav tako prispevalo Renaultovo prizadevanje, da zaradi optimizacije logističnih pretokov proizvaja vozila čim bližje tržiščem, kjer so ta naprodaj (v primeru električnih vozil je to zahodna Evropa). Proizvodnja bo stekla leta 2011.

 

Za Francijo, ki je objavila proizvodnjo bodočega električnega vozila, naslednika zoe ZE, je torej zdaj na vrsti Španija, da pripravi Renaultov industrijski aparat na industrializacija vozila brez emisij.

 

Poleg tega je Renault prejšnji mesec objavil, da bodo v Valladolidu izdelovali nov motor z notranjim zgorevanjem od leta 2012 ter novo vozilo s termičnim motorjem od leta 2013.

 

Zavedajoč se izzivov trajnostne mobilnosti, se je Renault odločil od leta 2011 dalje prodajati v masovnih količinah in po sprejemljivih cenah celotno paleto električnih vozil brez emisij.


Galerija: