Tehnika - novosti

MODEL ZOE, ki predsatvlja jedro Renaultove palete vozil brez emisij, bodo proizv

 

 

Renault je za proizvodnjo bodočega mestnega električnega vozila brez emisij izbral tovarno Flins iz okolice Pariza. Predhodnik tega modela je koncept zoé ze concept, ki ga je Renault predstavil na letošnjem frankfurtskem sejmu.

 

Renault je za proizvodnjo bodočega električnega vozila izbral tovarno Flins,  ki se lahko pohvali z zavidljivo ravnijo usposobljenosti in učinkovitosti. K izbiri je prispevalo tudi dejstvo, da je tovarna specializirana za proizvodnjo modelov iz segmenta B (clio II in novi clio), ter Renaultovo prizadevanje, da zaradi optimizacije logističnih pretokov proizvaja vozila čim bližje tržiščem, kjer so ta naprodaj (v primeru zoe Evropa). Tovarna Flins bo tako s proizvodnjo modela, ki predstavlja jedro Renaultove palete vozil brez emisij, ter s proizvodnjo in reciklažo baterij postala gravitacijsko središče Renaultove dejavnosti  na področju električnih vozil.

 

Serijska proizvodnja bodočega modela bo stekla leta 2012. Ta mestni in večnamenski avtomobil naj bi predstavljal dve tretjini prodaje električnih vozil Skupine Renault v Evropi.

 

Francija je v središču Renaultove strategije brez emisij: Renault trenutno snuje bodoča električna vozila v Tehnocentru pri Parizu, bodoče mestno električno vozilo bodo proizvajali v tovarni Flins, Renault pa je skupaj z Nissanom ter CEA (Commissariat ? l?Energie Atomique) in F.S.I. (Fonds Stratégique d?Investissement)  podpisal pismo o nameri ustanovitve francoske ?joint-venture?, ki bo zagotovila napredne raziskave, industrializacijo in reciklažo baterij, namenjenih električnim vozilom. 

 

Zavedajoč se izzivov trajnostne mobilnosti, se je Renault odločil od leta 2011 dalje prodajati v masovnih količinah in po sprejemljivih cenah celotno paleto električnih vozil brez emisij.


Galerija: