Predstavitve

MA?KA, KI SE JE BOJIJO - PRENOVLJENI JAGUAR XK

POREKLO

Prestižni kupe ali kabrio z nizko in miščsto silhueto, čo angleškim poreklom, ter čo na kateri je odtisnjena jaguarjeva glava sliši na ime Jaguar XK. To je spoštovanja vreden primerek svoje vrste, saj je najbolje prodajani športni Jaguar vseh ?asov. Na naših cestah je le redek gost, ?eprav se je rodil že leta 1996 in našel preko 70.000 čežev, ki so si ga lahko privoš?ili. In od takrat do danes se ni ni? kaj spremenil. V tem ?asu je pridobil le še športno čco imenovano XKR. Predstavniki te če znamke ohranjajo spoštovanja vredno eleganco in čn nastop še bistveno dlje, kot zgolj 6 let. Zato tokrat XK ni doživel bistvenih čih sprememb, zgolj manjše osvežitve. No, ?e smo pikolovski in ?e bi prešteli vse spremembe, tako če kot če bi jih našteli preko 900!


ZUNANJOST
Na modelu za leto 2003 so spremenili znake na avtomobilu, ki so sedaj v skladu s preostalo paleto Jaguarjev, prednje xsenonske č (XKR) so namestili v ?rno ohišje namesto kromiranega. Pridobile so tudi senzor za avtomatsko čtev v mraku, samodejno nastavljanje višine in možnost, da še 25 sekund po zapustitvi avtomobila osvetljujejo okolico. Kromirano letvico nad zadnjo tablico je zamenjala letvica v barvi avtomobila, prenovljena pa je tudi paleta litih platiš?, ki jih lahko izbirate od serijskih 17 čih (pnevmatike 245/50 ZR 17) pa vse do 20 čih. Mčejši XKR je že serijsko nasajen na 18 ča kolesa. Zunanjost je pridobila štiri nove barve, med katerimi najlepše zveni Jaguar Racing Green.

NOTRANJOST

Notranjost je pridobila nova oblazinjenja in barvne kombinacije. Te lahko obsegajo podobne tone ali kontrastne kombinacije. Usnje je serijsko, kakor tudi v 12 smeri nastavljivi či sedeži. K športnem paketu sodijo Recarovi sedeži in športneje naravnana notranjost. V temno notranjost se lepo podajo aluminijasti dodatki, ki obsegajo pedale, obrobe merilnikov, prestavne čce, notranje kljuke in vstopne letve.

MEHANIKA

Včo operacijo so preživela srca (motorja) č, v osnovi podobna tistim, ki smo jih že predstavili v prenovljenem S typu, a prilagojena čju športno elegantnega kupeja (in kabrioleta). No, ?e smo čejši ?sta srca zgolj dva. Oba pridobita svoje globoko rohnenje iz 4,2 litrske prostornine. Oba sta osemvaljna, V oblike s po štirimi ventili na valj. V XK8 zmore atmosferski motor okroglih 300 KM pri 6000 vrtljajih v minuti in 420 Nm navora pri 4100 vrtljajih v minuti. Vsaj 1,7 tone težki XK8 do 100 km/h pospeši v 6,4 sekunde in svileno mehko oddrvi do najvišje hitrosti, ki znaša elektronsko omejenih 250 km/h. Pri tem naj bi poraba v mestu znašala 16,7 litra, izven mesta 8,3 in mešano 11,3 litra bencina na 100 prevoženih kilometrov. Mčejšemu XKR pri dihanju pomaga kompresor, ki mo? osemvaljnika č na 400 KM pri 6100 vrtljajih in navor na 553 Nm pri ugodnejših 3500 vrtljajih. Kča hitrost je enako omejena na 250 km/h, bistvena razlika pa je v ?asu doseganja te številke. Pospeševanje do 100 km/h XKR opravi sekundo hitreje od svojega manj čega brata. Pčnje zmogljivosti se pozna tudi pri či porabi, ki v mestu znaša 18 litrov, izven mesta 9,1 in skupno 12, 4 litra na 100 kilometrov. XKR je skupaj z S ?type R čejši serijski Jaguar v zgodovini te znamke. Novost pri obeh modelih je tudi 6 stopenjski ZF-of avtomatski menjalnik z možnostjo čega pretikanja. Zavore so pri XKR Brembove (premera 35,5 cm spredaj in 33 cm zadaj), za XK8 pa na voljo za člo. Športneje naravnani lahko čjo celo za neposrednejši volanski mehanizem in trše podvozje.

ELEKTRONIKA

Klub či tradiciji in či obliki so današnji Jaguarji vedno bolj napolnjeni z razno elektroniko. Audio sistemi so znamke Alpine, prenovili pa so tudi DVD navigacijski sistem. Ečo nastavljiv volan ima funkcijo za lažje izstopanje in vstopanje, notranje ogledalo pa se samodejno zatemnjuje. Avtomatska klimatska naprava je v tem razredu nepogrešljiva. Na avtocesti vam pomaga lenariti tempomat, za člo celo takšen, ki sam vzdržuje varno razdaljo do spredaj čh vozil (ACC - Adaptive Cruise Control). Da bi svojemu mucku ne okraspali lepe kože, vam bo pomagal či sistem za uravnavanje stabilnosti (Dynamic Stability Control), pri zaviranju pa poleg ABS-a še EBA (Emergency Brake Assist), ki č zavorni čnek ob naglem zaviranju. Brisalce vklapljajo senzorji za dež, ki vplivajo tudi na vklop č. Vzmetenje pri XKR aktivno uravnava eklektronika (Computer Active Technology Suspension - CATS), ob neljubem dogodku, ko se Jaguarjeva čvina če čati, pa vratove zaš?itijo aktivni zglavniki (Adaptive Restraint Technology System - A.R.T.S.). Posebni senzorji zaznavajo zasedenost sedežev in položaj potnikov, ter temu ustrezno sprožijo prednje in stranske če blazine.

ZAKLJU?EK

Kaj naj bi zapisal? Jaguar je Jaguar. Na vse veke vekov lep, nikoli moden, čo moderen. Dovolj zmogljiv, zelo uglajen in vzvišeno eleganten. Avtomobil, ki bi ga z veseljem hodil gledati v garažo in ob katerem ?lovek čti mo? že ob pogledu nanj. Fordovo lastništvo se v dražjih modelih ne pozna v negativnem smislu, čemu ve? sodobne elektronike je na voljo, kar pa? sodi v današnje ?ase. Imel ga bi v vsakem primeru. Najraje z čo R in kupom pomirjevalnih tablet, da bi ga lahko mirne duše pustil kje parkiranega, ne da bi me kap od straha, kaj se z njim dogaja.

Alpra


Galerija: