Novice

Mazda v Sloveniji meseca oktobra dosegla zgodovinski tržni delež

 

 

 

Mesec oktober 2009 je Mazdi v Sloveniji s 123 registracijami Mazdinih osebnih vozil prinesel odličen mesečni tržni delež v višini 2,58 odstotkov. Prodajni rezultat predstavlja najvišji oktobrski tržni delež Mazde v Sloveniji doslej. Mazdin skupni tržni delež od pričetka leta znaša 2,48%, kar Mazdo v Sloveniji uvršča na 12. mesto po prodaji osebnih vozil med avtomobilskimi znamkami.

 

V preteklem mesecu je bila pri slovenskih kupcih najbolj priljubljena Mazda2, ki je zabeležila 69 registracij, sledita ji Mazda6 s 14-imi in dinamična Mazda3 s 20-imi novimi registracijami. Od enoprostornih Mazd5 je bilo prodanih 8 primerkov. Na uspešen začetek prenovljenega športnega terenskega avtomobila Mazda CX-7, ki je odslej na voljo tudi z novim zmogljivim in izjemno čistim dizelskim agregatom, kažejo prodajne številke, saj je bilo v preteklem mesecu zabeleženih že 12 registracij.

 

Mazda beleži v Sloveniji v prvih desetih mesecih letošnjega leta skupno 1.182 registracij osebnih vozil, kar na kumulativni ravni ustreza 2,48-odstotnem tržnem deležu.


Galerija: