Novice

Nagrada za BMW X1 in BMW serije 1 Cabrio

Po letošnjem izboru glasovanja bralcev, ki ga organizira priznana nemška avtomobilistična revija ?AutoZeitung?, sta dva aktualna modela prejela nagradi v svojih kategorijah: BMW X1 in BMW serije 1 Cabrio. Tudi oglaševalska kampanja blagovne znamke z osredotočenostjo na značilno doživetje užitka, ki ga sporoča BMW, je prejela prestižno priznanje ?Auto Trophy 2009?. Podelitve nagrad, ki se je  odvijala na prizorišču ?Meilenwerk? v Berlinu, so se udeležili tudi dr. Norbert Reithofer, predsednik upravnega odbora BMW AG, dr. Klaus Draeger, član upravnega odbora BMW AG, odgovoren za področje razvoja in Ian Robertson, član upravnega odbora, odgovoren za prodajo in marketing.

?Auto Trophy? je eno izmed najpomembnejših priznanj na področju avtomobilizma v Nemčiji, letos pa je bilo podeljeno že 22. Pri glasovanju je sodelovalo več kot 104.000 bralcev revije ?AutoZeitung?. Bralci revije so svoje favorite izbirali med 370 aktualnimi modeli v 27 kategorijah. BMW X1 je osvojil kategorijo ?Off-road vehicles up to 30.000 Euros? in to le nekaj tednov po svoji svetovni premieri na mednarodnem avtomobilističnem salonu v Frankfurtu (IAA). BMW X1 ki se od meseca septembra proizvaja v tovarni BMW v Leipzigu, premierno prinaša poseben užitek v vožnji, značilen za avtomobile BMW X, v modelno serijo kompaktnega segmenta avtomobilov. Po uspešnem lansiranju proizvoda na trg, uspeh avtomobila in s tem osvojitev nagrade ?Auto Trophy? v letu 2009, pravzaprav ni presenečenje. ?Z BMW X1 smo zadeli bistvo časa. Do tega trenutka je odziv kupcev zares neverjeten,? je na podelitvi nagrad potrdil predsednik upravnega odbora, dr. Norbert Reithofer.

BMW serije 1 Cabrio je ponovil svoj lanskoletni uspeh v kategoriji avtomobilov ?Convertibles up to 30.000 Euros?. Eleganten, športen štirisedežnik je javnost znova navdušil s svojim estetskim videzom, značilnim za kabriolete blagovne znamke BMW, v kombinaciji z odlično agilnostjo, značilno za BMW serije 1. Ne le edinstvena ponudba motorjev, s štirimi bencinskimi in tremi dizelskimi pogonskimi enotami, ki pokrivajo obseg moči od 105 kW/143 KM do 225 kW/306 KM, tudi učinkovitost BMW serije 1 Cabrio je brez primere. Prvenstveno postavlja na tem področju nova merila BMW 118d cabrio, ki pospeši od 0 do 100 km/h v 9.5 sekundah, medtem ko znaša njegova povprečna poraba goriva glede na testni krog EU 4.9 litra na 100 kilometrov, z emisijami CO2 129 gramov na prevožen kilometer. 

 


Galerija: