Prototipi

MINI Beachcomber koncept

MINI znova dosega nove mejnike s konsistentnim širjenjem modelne serije in preko nekonvencionalne kreativnosti oblikovanja MINI. Le nekaj mesecev pred lansiranjem četrtega modela blagovne znamke, ki je predviden za jesen 2010, MINI sedaj predstavlja svoj potencial za nadaljnjo krepitev užitka v vožnji in še večjo pestrost ponudbe preko novega spektakularnega konceptnega avtomobila: koncept popolnoma nove vrste vozila bo MINI ponosno predstavil na severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu (NAIAS), ki bo od 16. do 24. januarja 2010, potekal v Detroitu. 

Koncept MINI Beachcomber je štirisedežni konceptni avtomobil, oblikovan za maksimalen užitek v vožnji, ki postavlja v ospredje izboljšane opcije novega MINI in združuje vse te potenciale z vizijo radikalnega koncepta avtomobila z odprto karoserijo.

Sistem štirikolesnega pogona in variabilna notranjost dajeta konceptu MINI Beachcomber absolutno idealne zmožnosti za spontano in aktivno doživetje svobode ter prostega časa. Potencial, ki ga omogočata moderna tehnologija prenosnika moči avtomobila in koncept prostornosti, je na tem mestu izrabljen v najboljšem možnem obsegu za zagotovitev izredno čustvenega doživetja vožnje. Iz tega naslova se koncept MINI Beachcomber predstavlja brez vrat, običajne strehe in vseh drugih karoserijskih elementov, ki bi lahko morda omejili intenzivnost interakcije potnikov z njihovo okolico. Ta zasnova omogoča vozniku in do trem potnikom harmonično entiteto, ki komunicira neposredno s svojim zunanjim svetom ? bodisi pri vožnji po mestnih ulicah, premagovanju brezpotij na hribovitem terenu ali lahkotnem spustu vzdolž obale.

Koncept MINI Beachcomber združuje sistem štirikolesnega pogona z najinovativnejšo tehnologijo podvozja, pri čemer služijo številni karoserijski elementi za posebno močan in robusten značaj avtomobila, vključno z višjim položajem sedenja. Velikodušna dolžina, ki jo lahko "prepotujejo" amortizerji in velika lahka aluminijasta platišča povzdignejo celoten avtomobil na višjo raven. Dostop do sprednjih in zadnjih sedežev je izjemno udoben in enostaven, medtem ko se vstopni profili raztezajo vse do sedalne površine sedeža, kar omogoča vozniku in ostalim potnikom, da v avtomobil vstopajo in izstopajo povsem gladko in tekoče. Prijeten in zanimiv stranski učinek pri vožnji s tem konceptom je v tem, da se razdalja potnikov, ki jo doživljajo v svojo okolico zmanjša na minimum.

Voznik in ostali potniki bodo prav tako deležni užitka v vožnji, ki ga ustvarja ta konceptni avtomobil v vsakodnevnem prometu pri običajnih pogojih vožnje z avtomobilom ? enostavno zato, ker koncept MINI Beachcomber ohranja svoj edinstven značaj tudi takrat, ko neugodne vremenske razmere zahtevajo uporabo platnene strehe ali lahkih vrat in strešnih elementov, ki se enostavno in udobno namestijo na avtomobil v le nekaj korakih.

 


Galerija: