Novice

Alfa Romeo Giulietta: svetovna predpremiera

Nova Alfa Romeo Giulietta bo svetovni javnosti prvič predstavljena na prihajajočem mednarodnem salonu v Ženevi. Alfa Romeo Giulietta bo po pričakovanjih dala blagovni znamki nov zagon, v enem od evropsko najpomembnejših segmentov.

 

V jubilejnem stotem letu bo ime novega modela poklon avtomobilski legendi in znamki Alfa Romeo. Giulietta je vozilo, ki je v petdesetih letih burilo domišljijo generacij avtomobilskih navdušencev, danes pa predstavlja dosegljive sanje: biti lastnik vozila Alfa Romeo in uživati v udobnem in tehnološko odličnem vozilu.

 

Novo Giulietto so zasnovali v Centro Stile Alfa Romeo. Gre za športno vozilo, ki se ponaša z izjemno okretnostjo na najbolj zahtevnih cestah in zagotavlja udobje na vsakdanjih poteh.

 

Nova zasnova vozila za boljšo vodljivost in popolno udobje in varnost

 

Spoznajte novo kompaktno vozilo Alfa Romeo, še posebej privlačno za tiste, ki iščejo izjemno dinamično in zmogljivo vozilo pa tudi značilen slog in visoko stopnjo udobja.

 

Giulietta ima popolnoma novo zasnovo, zaradi katere bo lahko na področju vodljivosti, okretnosti in varnosti izpolnila pričakovanja najzahtevnejših kupcev. Njene odlične dinamične zmogljivosti in veliko udobje so posledica naprednih tehnoloških rešitev, med drugim: v vzmetenju, novi generaciji krmilnega sistema, trdni a lahki strukturi iz aluminija in trdnega jekla ter nenazadnje v najnaprednejšem procesu izdelave vozila.

 

Alfin DNA sistem prilagaja obnašanje vozila slogu vožnje voznika in razmeram na cesti ter tako poskrbi za večji užitek v vožnji in večje udobje. Nova zasnova Alfi Giulietta omogoča dopolnjevanje in povezovanje različnih sistemov. Na voljo so tri možne nastavitve vozila (super športna "dynamic", mestna "normal", za vozne razmere s slabim oprijemom "all weather"), ki jih je mogoče izbrati s stikalom Alfa DNA. Sistem DNA je del serijske opreme in vpliva na spremembe parametrov obratovanja motorja, krmilnega sistema in elektronskega diferenciala Q2, poleg logičnega obnašanja precizno nastavljene naprave dinamičnega nadzora stabilnosti (VDC).

 

Italijanski slog športnosti in udobja

 

Sožitje elegance in športnosti v Alfi Giulietta je usmeritev Alfe Romeo v slogu in tehnologiji, ki se je pričela z 8C Competizione. Spominja na slavno preteklost blagovne znamke in vse tradicionalne tehnološke vrednosti in čustva, ki jih preslikava v prihodnost.

 

V središču prednjega dela avtomobila je maska v obliki trilobita (školjčnega fosila) s popolnoma novo interpretacijo klasične Alfine značke in je umeščena nad prvim odbijačem ter lebdi med dvema odprtinama za dovod zraka. Vse to poudarja povezanost živahne osebnosti z elegantno obliko. Prednji žarometi so opremljeni z LED tehnologijo in funkcijo DRL (Daytime Running Lights) za kar največjo aktivno varnost.

 

Profil Alfe Romeo Giulietta izraža bogato osebnost in videz živahnega kompaktnega vozila, predvsem zaradi kupejevskega videza zadnjih stranskih oken, ki poudarjajo dinamično in aerodinamično obliko tudi zaradi skritih zadnjih kljuk. Poudarjena stranska linija dodaja videz vitkosti, med tem ko napete linije, ki vodijo na zadnji konec, poudarjajo klinast videz karoserije.

 

Slog zadnjega konca, kakor tudi slog prvega in stranskih linij, poudarja videz močnega vozila, ki se dobro oprijema ceste. Kot žarometi, so tudi zadnje luči opremljene z LED tehnologijo, kar pripomore k večji varnosti in lepšemu videzu.

 

Notranjost je lična in svetla; horizontalni del armaturne plošče s poudarki iz aluminija in obliko klecnih stikal močno spominja na 8C Competizione. V najnaprednejšem in odličnem italijanskem slogu je vsa pozornost namenjena detajlom in visoki kakovosti uporabljenih materialov.

 

Dimenzije dajejo novemu vozilu kompaktnost ter dinamično obliko v kombinaciji z izjemno prostornostjo in velikostjo prtljažnega prostora (350 litrov): vozilo je dolgo 4,35 metra, visoko 1,46 metra in široko 1,80 metra, z medosno razdaljo 2,63 metra.

 

Inovativni motorji za navdušujočo, okolju prijazno vožnjo

 

Alfa Romeo Giulietta zagotavlja vrhunske zmogljivosti ter novo generacijo tehnologij s tehničnimi rešitvami, zmogljivostmi in prijaznostjo do okolja. Ob lansiranju bodo na voljo štirje turbo motorji (vsi EURO 5), serijsko opremljeni s sistemom Start&Stop za manjšo porabo in emisije: dva bencinska motorja (1.4TB 88 kW (120 KM) in 1.4TB MultiAir 125 kW (170 KM)) in dva dizelska motorja (1.6 JTDM 77 kW (105 KM) in 2.0 JTDM 125 kW (170 KM), oba iz druge generacije motorjev JTDM). Paleta bo zaokrožena z živahnim 1750 TBi 173 kW (235 KM) v ekskluzivni različici Quadrifoglio Verde.

 

Varnost in dinamično obnašanje vozila v samem vrhu segmenta

 

Alfa Romeo Giulietta je bila zasnovana za pridobitev najvišjih ocen Euro NCAP in za popolno zaščito voznika in potnikov. Poleg tega so vzmetenje, krmilni in zavorni sistem zasnovani tako, da so popolnoma uravnoteženi tudi pri ekstremnih manevrih.

 

Alfa Romeo Giulietta je opremljena z najsodobnejšimi elektronskimi napravami za nadzor dinamičnega obnašanja vozila: z VDC (Vehicle Dynamic Control), DST (Dynamic Steering Torque), elektronskim diferencialom Q2 in s sistemom Alfa DNA. Vsi ti sistemi zagotavljajo varno vožnjo ter dinamiko in zmogljivosti, ki so značilni del prestižne tradicije znamke Alfa Romeo.

 

www.alfaromeo.si


Galerija: