Novice

Majhen, močan, hiter - motor 1.2 TSI je za model Polo že na voljo

Poleg številnih novosti, ki jih je novi Polo uvedel v svoj razred, je sedaj na voljo še ena pomembna novost ? bencinski motor 1.2 TSI s turbinskim polnilnikom, ki se spogleduje z uspehom svojih predhodnikov.

 

Visoka učinkovitost in obenem nizke emisije: motorji TSI so vse od uvedbe pred nekaj leti deležni velikih ovacij. Z njimi se je začelo novo poglavje v zgodovini bencinskega motorja. Volkswagen z novim motorjem nadaljuje premišljeno strategijo zmanjševanja gibne prostornine in ponuja še manjši motor z napredno tehnologijo TSI. Nov agregat je sedaj mogoče naročiti tudi za model Polo.

 

Sistem z direktnim vbrizgavanjem bencina, kombiniran s turbopolnilnikom omogoča, da motor 1.2 TSI kljub majhni gibni prostornini prepriča z močjo, z navorom in  s krivuljo navora. Tako je največji navor 175 Nm na voljo že od 1.500 vrtljajev naprej. Razvoj tehnologij pri tej majhni, a kljub temu močni seriji motorjev, temelji na zmanjševanju trenja in lahki gradnji. Tako agregat nima le aluminijastega bloka motorja, temveč tudi izpopolnjen sistem z direktnim vbrizgavanjem goriva, ki s popolnoma novimi nastavitvami zagotavlja enakomeren razvoj moči, majhno porabo in nizke emisije.

 

Novi Polo je tudi edino vozilo v svojem razredu, pri katerem je na voljo najsodobnejši 7-stopenjski avtomatski menjalnik DSG z dvojno sklopko, ki omogoča udobno upravljanje brez prekinitve prenosa pogonske moči, kar bistveno prispeva k manjši porabi goriva in nižjim emisijam CO2. Avtomatski menjalnik z dvojno sklopko tako idealno združuje udobje klasičnega avtomatskega menjalnika z dinamiko ročnega menjalnika.

 

Kmalu za Polom 1.2 TSI bo na slovenske ceste zapeljal tudi najvarčnejši Polo doslej. Novi Polo BlueMotion (55 kW/75 KM) bo s povprečno porabo 3,3 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov (ustreza emisiji CO2 87 g/km!) postal ?3-litrski? avto novega veka in najvarčnejši petsedežni model na svetu. V primerjavi s klasičnim Polom TDI s 55 kW (75 KM) je emisija CO2 manjša za 20 odstotkov. Po zaslugi ukrepov z oznako BlueMotion Technologies ? ti med drugim vključujejo najsodobnejši 1,2-litrski motor TDI ? je poraba goriva nižja za 0,9 litra. Vožnja v službo, do počitniške destinacije ali cilja izleta ob koncu tedna bo tako znova cenejša in okolju prijaznejša.

 

Uspeh novega Pola so potrdili tudi kupci, saj je bilo od uvedbe na trg maja letos prodanih že več kot 130.000 vozil, od tega v Sloveniji že več kot 900.

 

www.volkswagen.si  


Galerija: