Novice

Renault potrjuje svojo zavezo v Indiji

 

Renault, ki trenutno sodeluje na salonu AutoExpo 2010 v New Delhiju, je potrdil svojo zavezo in ob tem najavil začetek prodaje več modelov iz svoje palete vozil, ki je namenjena indijskemu tržišču.

 

Na salonu AutoExpo 2010 v New Delhiju je predstavnike medijev nagovoril Katsumi NAKAMURA, izvršni podpredsednik za Azijo in Afriko Renault, s.a.s, in povedal: ?Renault je vedno poudarjal svojo pripravljenost sodelovati z Indijo in to se ni v ničemer spremenilo. Danes smo izjemno zadovoljni, da lahko potrdimo svojo zavezo in napovemo komercializacijo celotne palete vozil v tej državi. To pomeni, da so naložbe, ki so bile predvidene v Indiji in ki so bile nekaj časa zamrznjene, zdaj končno sproščene in da bomo kmalu priča krepitvi Renaultovih aktivnosti v Indiji. Tovarna, s katero razpolaga Zveza Renault Nissan na obrobju Madrasa (Chennai), pričenja z delovanjem in predstavlja glavni adut naše strategije v Indiji.?

 

Marc NASSIF, generalni direktor Renault Indija, je ob komentiranju ambicioznih Renaultovih projektov v tem delu sveta poudaril: ?Še posebej predvidevamo, da bomo v naslednjem letu in pol do dveh poslali na tržišče več novih vozil in da bomo popolno paleto vozil ponudili v štirih letih. Ta vozila bodo izdelana v Madrasu, od leta 2011 nameravamo komercializirati modela fluence in koleos. Naša paleta izdelkov bo pokrivala ključne segmente tržišča in bo obsegala tako modele Renault kot vozila, ki izhajajo iz skupnih voznih osnov Zveze Renault-Nissan, torej crossover. Prav tako bi morali kmalu biti zaključeni naši projekti v distribucijski mreži, ki jih bomo zagotovo lahko objavili v februarju 2010.?

 

Sheila DIKSHIT, predsednica vlade v Delhiju, je predstavila električno konceptno vozilo Renault twizy v svoji rezidenci v indijski prestolnici. Dvosedežnik twizy je eno od štirih v celoti električnih vozil, ki jih je Renault predstavil septembra 2009. Tokrat je bilo prvič razstavljeno izven Evrope.

 

Vemo, da je predsednica delhijske vlade goreča zagovornica okoljskih pobud in v čast nam je, da je bila pripravljena Indiji predstaviti Renaultovo električno konceptno vozilo TWIZY,? je bil navdušen Nakamura. ?Twizy smo tu predstavili z namenom, da pokažemo, da je Renault zelo napreden tako na tehnološkem kot na operativnem področju, ko gre za električna vozila.?


Galerija: