Novice

Kimi Räikkönen prevozil prve kroge za volanom Citroëna C4 WRC

 

 

V torek, 12. januarja 2010, je Kimi Raikkonen za volanom Citroena C4 WRC opravil prve testne kroge. Za volanom C4 WRC je testno traso preizkusil v bližini tovarne v Satoryu z namenom, da se seznani z avtomobilom, s katerim bo sodeloval na rallyu za svetovno prvenstvo v leto 2010.

 

Tako se je začela uradna priprava Raikkonena na prvo dirko v rallyu za svetovno prvenstvo, ki bo 12. februarja na Švedskem. Pred tem si je bivši svetovni prvak v F1 iz leta 2007 ogledal še sedež Citroen Racing v Versaillesu. Po prevoženih nekaj  petdeset kilometrov je bil Kimi Raikkonen zelo navdušen nad avtomobilom: ? Prvi stik z ekipo in avtomobilom je bil edinstven. Na avtomobilu sem preizkusil kar nekaj različnih nastavitev in moram reči, da je bilo kar zanimivo videti kako se avtomobil obnaša v različnih nastavitvah. Že sedaj sem nestrpen in komaj čakam, da se prične svetovno prvenstvo na Švedskem.

 

Z ekipo so se dogovorili, da bo naslednji test vozila Kimi opravil 28. januarja. Prav tako  z namenom, da se dodobra spozna z vozilom in dobro pripravi na prvi rally za svetovno prvenstvom  na Artic Lapland Rallyu.


Galerija: