Tehnika - novosti

Garmin ecoRoute hd pomaga prihraniti gorivo

 

 

Garmin, vodilno podjetje za razvoj navigacijskih sistemov, predstavlja ecoRoute hd. Ta dodatek enostavno namestite v vozilo in spremenite združljivo Garmin navigacijsko napravo v diagnostično orodje, ki vam pomaga prihraniti gorivo in znižati stroške uporabe vozila.

 

?Ozaveščeni vozniki bodo s podatki v realnem času, ki jih prikazuje ecoRoute hd, v povezavi z združljivo navigacijsko napravo Garmin, varčevali z gorivom in zmanjšali obrabo vozila,? pravi Dan Bartel, podpredsednik prodaje Garmin. ?Garmin je širom po svetu znan po tem, da vam učinkovito pomaga priti do cilja, sedaj pa vam lahko prikazuje tudi, kako vsak trenutek poti deluje vaše vozilo in pomaga prihraniti gorivo.?

 

S pomočjo ecoRoute hd lahko uporabniki dostopajo do diagnostičnih podatkov in podatkov o delovanju vozila in združljivo navigacijsko napravo Garmin spremenijo v prikazovalnik. Podatke navigacijska naprava obenem uporabi za izračun točk ecoRoute (hitrost, pospeševanje, zaviranje itd). Modul ecoRoute hd enostavno priključite v standardni diagnostični priključek (OBD II), varno pritrdite oddajnik, da ne moti voznika pri upravljanju vozila, povežite modul z navigacijsko napravo in začnete sprejemati pomembne podatke o delovanju vozila. Z vmesnikom izvajate sprotno diagnostiko in s spremljanjem podatkov lahko preprečite obisk servisne delavnice. Voznik dobi natančnejše podatke ecoRoute in si olajša varčevanje z gorivom, spremlja podatke o delovanju motorja (temperatura motorja, vrtljaji motorja, emisije izpušnih plinov) in spremlja diagnostiko na prikazu Potovalni računalnik ali na prilagodljivem zaslonu z merilniki. Voznik lahko vidi diagnostične kode napak (DTC) z nekaterimi opisi.
 
ecoRoute hd bo združljiv z mnogimi aktualnimi (nüvi 1370T/1390T/ 1490T) in prihodnjimi modeli nüvi.
 

 

Podatki v realnem času, ki jih spremlja ecoRoute hd (predvidoma na voljo marca 2010), vključujejo pomembne diagnostične vrednosti:

? Temperatura vsesanega zraka

? Temperatura hladilne tekočine motorja

? Položaj stopalke za plin in obremenitev motorja

? Tlak v sesalnem kolektorju

? Podatki o stanju baterije in sistemu za polnjenje

? Podatek s senzorja za pretok zraka

? Predvžig

? Emisije izpušnih plinov

Garmin je že v letu 2009 predstavil brezplačno programsko nadgradnjo ecoRoute , ki voznikom pomaga pri prizadevanjih za manjše obremenjevanje okolja. Poleg izbire izračuna poti ?najhitrejša pot? in ? najkrajša razdalja? je na voljo še možnost ?manj goriva? in s tem prihranek goriva. S poročili Poraba goriva in Poročilo o kilometrini ter Namigih za prihranek goriva se lahko voznik osredotoči na varčevanje z gorivom tudi, ko ni za volanom. Poročilo o gorivu spremlja porabo goriva v času, Poročilo o razdalji pa spremlja razdaljo in porabo goriva za posamezno potovanje. Voznik lahko nastavi profil vozila v ecoRoute meniju z orodji. Vnese lahko porabo goriva za svoje vozilo in ceno goriva ter s tem doseže natančnejši izračun prihrankov. Združljivost vaše naprave Garmin nüvi s programom ecoRoute lahko preverite na www.garmin.com/ecoroute.


ecoRoute hd je zadnji dosežek Garmina, ki že več kot 20 let razvija inovativne tehnologije za izboljšanje življenja uporabnikov. S tem postaja Garmin sinonim za navigacijsko tehnologijo v avtomobilizmu, aviaciji, navtiki, ročnih in športnih GPS napravah ter brezžičnih tehnologijah. Za več informacij o ecoRoute in ostalih proizvodih Garmin obiščite www.garmin.com in www.garmin.blogs.com.


Galerija: