Tehnika - novosti

Fordov mobilni navigacijski sistem

 

 

Fordova mobilna navigacija je prvi povsem integrirani navigacijski sistem, ki temelji na mobilnem telefonu. Popolna integracija v sistem infotainment s pomočjo tehnologije Bluetooth?. Ikone s spremembami smeri se druga za drugo prikažejo na informacijskem zaslonu pred voznikom. Napotki vodenja po poti se predvajajo prek zvočnega sistema v vozilu. Vnos cilja iz seznama stikov v mobilnem telefonu in vnos naslova z načinom pisanja sporočil SMS.

 

Köln, 19. januar 2010 ? Prednosti integriranega Fordovega mobilnega navigacijskega sistema so sedaj preprosto in v celoti predstavljene v  krajšem video klipu na internetu. Fordov mobilni navigacijski sistem je na voljo kot dodatna oprema v ponudbi Fordovih osebnih vozil.

 

Pregled združljivih mobilnih telefonov in seznam razpoložljivih modelov vozil sta objavljena na posebni spletni strani: www.ford-mobile-connectivity.com

ali YouTube - Ford Mobile Navigation.

 

Fordov mobilni navigacijski sistem je kot dodatna oprema na voljo pri modelih Ford Fiesta, Focus, C-MAX, Kuga, Mondeo, S-MAX in Galaxy in je sedaj na voljo na devetih evropskih trgih. Preostali trgi bodo z vpeljavo sistema sledili v kratkem.

 

Uporaba v vozilu integrirane navigacije s pomočjo mobilnega telefona ni bila možna, dokler ni Ford razvil ustrezne tehnologije, s katero je opremil svoja vozila. Zdaj je na voljo čedalje več mobilnih telefonov Samsung in Nokia, ki so združljivi s Fordovo tehnologijo. Ti 'pametni telefoni-smartphone' so opremljeni z ustreznim operacijskim sistemom Symbian Series 60 V3, ki podpira delovanje Fordove mobilne navigacije.

 

Fordovo mobilno navigacijo je možno naročiti kot dodatno opremo za Fordove modele, ki so opremljeni s tehnologijo Bluetooth?, glasovnim upravljanjem in priključkom USB. Za naročilo sistema z novim avtom pooblaščeni trgovec na obrazcu za naročilo preprosto potrdi okence 'mobilna navigacija'.

 

S sistemom se podrobneje seznanite na

www.ford-mobile-connectivity.com


Galerija: