Novice

Dobrodošli v ledenem kampu- ICE CAMP

 

Po dveh mesecih gradnje, je Volvov ?ledeni kamp? odprl v soboto 16. januarja svoja mrzla vrata. Številni obiskovalci odprtja so bili navdušeni: dvanajst metrov visoki sneženi igluji, kristalno-čisto oblikovani elementi iz ledu, dovršeni svetlobni učinki, perfektna tehnologija- in v središču vsega, na podstavku iz ledu: novi Volvo C30. Obiskovalci so se lahko udeležili ICE CAMP športnega programa, medtem ko so lahko prvi avanturisti preživeli noč na 2.500 metri nad morjem, v enem izmed sedmih iglujev, namenjenih za spanje.

19. januar 2010, Kitzsteinhorn, Kaprun: Že četrtič je na vrhu Kitzsteinhorn Mountain zgrajen čudoviti svet iz ledu. Več kot 60 ton ledu, 5.000m3 snega in nepreštetih ur dela; vse za svetovno najbolj impresiven Volvov predstavitveni prostor. Sredina 5.000m2 velike površine je narejena iz štirih povezanih glavnih iglujev, ki poleg predstavitvenega prostora ponuja ledeni bar, ledeni lounge in ločeni dnevni prostor z dvema velikima ledenima mizama.

Sredi dovršeno oblikovanih elementov in svetlobnih učinkov se predstavlja novi, zadnji model Volvo C30, postavljen na ledenem podstavku. Dizajn športnega kupeja in njegova pozornost zbujajoča barva (orange flame metallic) naredita neverjetno fotografsko priložnost v ICE CAMP-u. Sicer gre za DRIVe verzijo, ki postavlja nove standarde v njegovem razredu-ne samo glede na dizajn, temveč tudi ko gre za prevožene kilometre s samo 3,8l/100 km in 99g CO2/km.

OSUPLJENI OBISKOVALCI IN PONOSNI PARTNERJI

V prelepem sončnem vremenu je ogromna množica obiskovalcev nestrpno pričakovala uradno otvoritveno slovesnost. Po tradicionalnem rezanju traku dr. Gerda Battenfelda (direktorja Volvo Cars Avstrija), Johannesa Flecka (direktorja marketinga Volvo Car Avstrija), župana Kapruna Ing. Norberta Karlsböcka in Petra Präauerja (Executive Directors of the Kitzsteinhorn Glacial Aerial Tramway), so bila vrata ICE CAMP-a odprta za obiskovalce.

V otvoritvenem govoru je Norbert Karlsböck poudaril: ?Navdušeni smo nad fantastičnim sodelovanjem z Volvovo ICE CAMP ekipo ter hkrati ponosni, da imamo tako edinstven projekt prav v Kitzsteinhorn Mountain.?

 

ŠPORTNA AKTIVNOST ALI SPROSTITEV V LOUNGE STOLU?

Po uradni otvoritvi so lahko obiskovalci uživali v številnih aktivnosti brezplačno. Pogumni so splezali na miljo visok ledeni stolp, drugi so preizkušali svoje freestyle sposobnosti na snežnem parku, tako kot tretji, ki so uživali v vodenem ogledu terena- vendar ne brez obnovitve znanja o plazovih. Kot vedno pri Volvu, dobro poznan moto: Najprej varnost!

Čudovito sonce in udobni stoli so bili razlog za mnoge, da so ostali na sončni terasi, kjer so se sprostili ob  dobrih zvokih DJ-a ter hkrati uživali v prekrasnem razgledu iz Kitzsteinhorn Mountain.

 

NEPOZABNA PRENOČITEV NA 2.500 METRI NAD MORJEM

Medtem, ko so morali dnevni izletniki zapustiti Kitzsteinhorn Mountain, ko se je začela delati tema, so se ?prenočitveni? gostje veselili večernega programa. ICE CAMP obiskovalci so se zbrali za ledeno mizo za nepozabno Tatar's Hat večerjo, podobno Raclette-u. Tisti, ki so se po obilni večerji želeli sprehoditi, so lahko odšli na pohod pod zvezdnatim nebom do razgledne točke, kjer so občudovali pogled na dolino in Zeller Lake pod kristalno čistim nebom.

Gostje so prav tako uživali v plesu ter zabavi v ice baru, ali pa v vroči kadi s pogledom na Kitzsteinhorn ledenik. Preden so se zavili v toplo krzno severnega jelena in zaključili popoln dan, so si lahko mrzle noge pogreli v vroči vodi ali v topli savni ter bili tako pripravljeni na noč. Naslednje jutro je obiskovalce pritegnil ven iz arktičnih spalnih vreč svež sneg, ki jih je vabil na še popolnoma prazne smučarske proge. Drugi dan v Volvo ICE CAMPu je bil pripravljen, da se ponovno prične.


Galerija: