Predelave

Akrapovičev izpušni sistem Slip-On za Volkswagen Golf VI GTI

 

Volkswagnov Golf GTI ima v svetu avtomobilizma status ikone. GTI je priljubljen tudi pri tunerjih, ki iščejo v dodatkih za GTI-ja sredstva za povečanje moči in izboljšanje videza. Za idealnega se izkaže Akrapovičev izpušni sistem Slip-On s 100-milimetrskima izhodoma iz žlahtnega titana ali atraktivnih ogljikovih vlaken**, ki poskrbi, da je GTI šeste generacije še lepši in zmogljivejši, obenem pa seveda tudi lažji. V tej zgodbi igra zvok najmanj enako pomembno vlogo kot videz in povečanje moči.
 
Že v serijski izvedbi je GTI prava glasba za ušesa, Akrapovičev homologirani izpušni sistem Slip-On pa iz dvolitrskega štirivaljnika izvabi pravo športno simfonijo, pri kateri ima kupec na izbiro tudi zvočno že povsem dirkaško nadgradnjo s pomočjo povezovalne cevi. Slip-On pričara edinstven in prepoznaven globok Akrapovičev zvok, ki ga preprosto morate slišati. Inženirji so ustregli tudi kupcem, ki bi na svojega GTI-ja namestili le unikatna izhoda iz titana ali ogljikovih vlaken** s 100-milimetrskima izhodoma, saj je par mogoče naročiti posebej.

 

Zmogljivosti

Številke govorijo same zase. Iz kakovostnega nerjavnega jekla izdelani izpušni sistem Slip-On z dvema posebej za GTI-ja razvitima dušilcema in unikatnima izhodoma (titan ali ogljikova vlakna**) prinese v osnovi 211 'konjev' močnemu motorju 3,7 'konja' moči in 6 Nm navora. Pridobitve, bolje rečeno izgube, se kažejo tudi na tehtnici, saj je homologirani izpušni sistem Slip-On v primerjavi s serijskim za 2,87 kilograma lažji. Če boste kupili sistem s povezovalno cevjo, znaša razlika v teži 6,5 kilograma. Slip-On izboljša odzivnost GTI-jevega štirivaljnika, moč pa še posebej poveča med 1.800/min in 3.300/min, torej v najpogosteje uporabljenem območju. Vrtenju GTI-jevega štirivaljnika proti rdečemu polju merilnika vrtljajev se je težko upreti, saj ob vznemirljivem športnem (ob uporabi povezovalne cevi že kar dirkaškem) zvoku raven adrenalina dviguje tudi poskok moči, ki je posebno zaznaven od 4.500/min.

 

Slip-On sistem, homologiran:

- 2 dušilca iz nerjavnega jekla

- 2 izhoda iz titana ali ogljikovih vlaken**

 

Dejstva:

- plus 3,7 'konja' (pri 5.440/min)

- plus 6 Nm (pri 2.830/min)

- minus 6,5 kg*

 

Izbirno

- povezovalna cev

- 2 izhoda iz titana

- 2 izhoda iz ogljikovih vlaken**

 

*Z izbirno povezovalno cevjo

**V fazi razvoja, prosim preverite status.


Galerija: