Novice

Renault uvaja svoj televizijski kanal ? RENAULT TV

 

 

28. januarja 2010 bo Renault uradno uvedel svoj lastni televizijski kanal, ki bo v Franciji predvajan na kanalu 349 Canalsat in v Angliji na kanalu Sky Guide 883. 

Renault bo kot prva avtomobilska znamka z lastnim televizijskim kanalom tako še povečal svojo prisotnost med ljudmi. Renault TV bo omogočila vpogled v Renaultovo znamko in izdelke, ponujala informacije o zadnjih modelih ter predvajala različne zabavne in razvedrilne oddaje.

 

Namen uvedbe Renault TV je ohraniti priljubljenost znamke med ljudmi.

Renaultu je od svoje ustanovitve leta 1898 pa vse do danes s ponudbo svojih izdelkov in storitev vselej uspevalo biti korak pred časom. S pomočjo svojega novega slogana ?Drive the change? se želi Renault soočiti z novimi izzivi na način, s katerim se bo približal ljudem in njihovim pričakovanjem.  Renaultov TV kanal s svojim širokim pogledom na svet ponuja resničen vpogled v zgodovino znamke, njene izdelke in z njo povezane dogodke. Namen Renault TV je razvedriti, obveščati in popeljati v svet sanj.

 

?Renault se razlikuje od drugih znamk, saj  uvaja novosti, ki so zanimive za vse.  Gre za znamko, ki je resnično ?People Centric? (osredotočena na ljudi) in je dandanes morda še edina, ki jo odlikuje ta lastnost.  S ponudbo drugačnega pristopa do znamke, ki bo na voljo širši javnosti, Renault TV prestopa meje digitalnega sveta,? je poudaril Stephen Norman, direktor marketinga v Renaultu.

 

Renault TV izhaja iz uspeha http://www.renault.tv/, ki je bila uvedena marca 2009

Renault TV ima čedalje več gledalcev, saj se na spletu predvaja v angleškem in francoskem jeziku, kjer beleži 15-minutni povprečni čas obiska. S tem se lahko postavi ob bok najboljšim spletnim stranem, ki predvajajo video vsebine (npr.  BBC iplayer:  20 minut).

 

 ?Renault je prvi proizvajalec avtomobilov, ki je uvedel svoj televizijski kanal na kanalih Sky, Canalsat in na spletu.  Glede na to, da lahko na ta način zajame skoraj 30 milijonov ljudi, je Renault TV idealna priložnost za povečanje našega končnega cilja,? je dejal Patrick Fourniol, direktor marketinga in komunikacij v Renaultu.

 

Z Renault TV in Renault.tv je podjetje uresničilo glavno smernico marketinške strategije Renault, katere cilj je znamko še bolj približati kupcu.


Galerija: