Novice

Petrol slovesno odprl nov bencinski servis Grabonoš ob avtocesti Lendava - Marib

Družba Petrol uspešno širi svojo mrežo bencinskih servisov na območju severovzhodne Slovenije in s tem dodatno utrjuje položaj tržnega vodje v državi. Njena zadnja pridobitev je nov avtocestni bencinski servis Grabonoš. Tako ima Petrol v svoji maloprodajni mreži v Sloveniji že 311 objektov te vrste. Poleg najbolj kakovostnih naftnih derivatov je na njem možno kupiti tudi avtoplin (UNP - utekočinjen naftni plin). Slovesnosti ob odprtju se je udeležil tudi župan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici Anton Slana.


Avtocestni bencinski servis Grabonoš ponuja voznikom vse, kar potrebujejo na poti. V prodajalni HIP HOP, ki se razprostira na 110 m2, daje možnost za hitri nakup trgovskega blaga in sveže pečenega peciva. Prodajalna je neposredno povezana s samopostrežno restavracijo, ki ima zimski vrt, njen najemnik in upravljalec pa je družba Marche.


Poleg najbolj kakovostnih naftnih derivatov, ki jih je možno natočiti na petih otokih z osmimi točilnimi mesti, je na dveh točilnih mestih voznikom na voljo tudi avtoplin. Dva otoka s štirimi točilnimi mesti  za gorivo Petrol Ultimax diesel in AdBlue sta namenjena tovornim vozilom.


V Petrolu so se potrudili, da je bencinski servis obiskovalcu še bolj prijazen, saj ponudbo dopolnjujejo otroško igrišče, otroške sanitarije s previjalnico za dojenčke in posebna umivalnica s prho. Kot zanimivost lahko dodamo, da so v moških sanitarijah ekološki brezvodni pisoarji.


Bencinski servis Grabonoš je opremljen s sodobno ekološko in varnostno zaščito z zaprtim sistemom točenja goriva, ki vključuje vso najnovejšo merilno in identifikacijsko opremo.


Družba Petrol že vrsto let pomaga lokalnim skupnostim in spodbuja višjo kakovost življenja. Skladno z načeli svojega delovanja je Kulturnemu društvu podarila simbolni ček v vrednosti 2000 evrov, ki ga je županu Antonu Slani izročil član uprave Petrola Roman Dobnikar.


Roman Dobnikar, član uprave Petrola, je ob današnji slovesnosti poudaril: ?Avtocestni krak od Lendave preko Murske Sobote do Maribora in naprej predstavlja vez med vzhodno Evropo in Sredozemljem. Obenem pomeni priložnost za družbo Petrol, da poveča svojo prepoznavnost ter dodatno utrdi vodilni položaj trgovca v naftno energetski dejavnosti. Dejstvo, da danes kljub negotovim razmeram v gospodarstvu odpiramo nov bencinski servis, lahko pripišemo inovativnosti, znanju in usposobljenosti ljudi, ki delajo v Petrolu ali sodelujejo z njim. Vsak naš korak je skladen z okoljskimi zahtevami, željami in potrebami potrošnikov in lokalnega okolja.?


Anton Slana, župan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici pa je dodal: ?Odprtje novega Petrolovega avtocestnega bencinskega servisa v Grabonošu predstavlja v več pogledih pridobitev tudi za lokalno skupnost. Prinaša povečanje ponudbe za oskrbo s kvalitetnimi naftnimi derivati, tudi v času nočnih ur, ko so ostali bencinski servisi v občini in bližnji okolici zaprti. Veseli nas, da so bili objekti servisa umeščeni v prostor z občutkom za kulturno krajino, saj ne predstavljajo posebej izstopajoče dominante v prostoru. Dejstvo, da je novi servis ponudil tudi nove zaposlitve za ljudi iz našega okolja je v teh časih še posebej razveseljivo, podjetju Petrol pa se zahvaljujemo tudi za izročen simbolni ček prijaznosti Zvezi kulturnih društev Sveti Jurij ob Ščavnici.?

 

www.petrol.si


Galerija: