Novice

BMW Group po podelil Nagrado za medkulturno angažiranost

Spodbujanje trajnostnih partnerstev  za vzpostavitev mostov razumevanja.

Nagrada za medkulturno angažiranost podjetja BMW Group slavi svojo globalno premiero. 

S svojo Award for Intercultural Commitment (nagrada za medkulturno angažiranost), ki bo letos prvič podeljena, skuša BMW Group okrepiti svoja prizadevanja za premostitev razlik med različnimi kulturami. K sodelovanju so vabljeni vsi kandidati z idejami, ki promovirajo medkulturno razumevanje. Kandidati morajo poslati svoje projektne predloge najkasneje do 31. 5. 2010. Najboljši trije kandidati bodo proglašeni na svečani podelitvi nagrade 18. 11. 2010 v Münchenu. Za realizacijo nagrajenih idej v dejanske projekte, bo BMW Group te ideje podprl z donacijo (nagradni fond) in individualnim paketom storitev. Cilj podjetja je nuditi podporo projektnim skupinam v okviru priznanih iniciativ pri uvajanju konceptov trajnostnega modela za medkulturno razumevanje v globalnem merilu.

Kulturna kompleksnost ? izziv za družbo in posameznike

Ukvarjanje z multinacionalnimi kulturnimi konteksti je postala osrednja tema moderne družbe: zaradi vedno večje migracije, novih dimenzij mobilnosti in virtualne komunikacije se je medkulturni dialog uveljavil kot običajen način življenja za številne ljudi. In medtem ko pomeni ta raznolikost jezikov, religij, kultur in okolij odlične priložnosti za posameznike in nacionalne družbe, je to prav tako velik izziv za vse nas.

Svež impulz za nove povezave medkulturnega razumevanja 

?Da bi se medkulturno razumevanja obneslo, je potrebno uveljaviti vsestransko kulturo, ki je odprta do ljudi iz različnih kulturnih izvorov in okolij,? poudarja Harald Krüger, član upravnega odbora BMW AG in predsedujoči podelitvi nagrade za medkulturno angažiranost. Nagrada za medkulturno angažiranost, ki jo podeljuje podjetje BMW Group, si prizadeva ustvariti prispevek z motiviranjem ljudi, da vstopijo v odprt dialog in prisluhnejo drug drugemu.?

Promoviranje vizije, zaveze in strokovnega znanja trajnega partnerstva

Nova nagrada za medkulturno angažiranost ne daje priznanja samo najboljšim idejam in subvencionira projektne skupine z nagradnim fondom. Ključen element te nagrade je podpreti inovativne vizije s strokovnim znanjem BMW Group in njihova preobrazba v uspešne projekte, ki se lahko umestijo v mednarodnih okoljih. Zato vloga za kandidaturo podrobno poziva kandidate, da ne vključijo le svojega projektnega predloga, temveč tudi podrobnosti o podpornih storitvah, ki jih takšen projekt zahteva. BMW Group bo predstavil tri nagrajence, ki jih izbere žirija mednarodnih strokovnjakov in jim ponudil individualno storitev za pomoč pri realizaciji njihove projektne ideje. Ta ponudba temelji na osnovnih kompetencah podjetja, vključno s podporo pri mobilnosti, prenosu znanja in pomoči pri operativnih aktivnostih.

 Mednarodna zaveza združuje tradicijo in inovacijo

BMW Group se s svojo delovno silo preko 100.000 zaposlenih in s proizvodnimi obrati po celem svetu uspešno sooča z velikim številom različnih kultur. Promocija medkulturnega razumevanja je že dolgo časa vitalni element družbene zaveze podjetja. Nova nagrada se tako rojeva iz častitljive tradicije: od leta 1997 je bilo v okviru mednarodno priznane Nagrade za medkulturno učenje (Award for Intercultural Learning) podjetja BMW Group, globalnim projektom, ki so predstavili odločilne ideje za skrb za medkulturne družbe, podeljenih že več kot 40 nagrad.
 

Za več informacij o Nagradi za medkulturno angažiranost podjetja BMW Group (Award for Intercultural Commitment) in pogojih za kandidaturo, prosimo obiščite www.bmwgroup.com/award.


Galerija: