Novice

Nagrada ?Off-Roader of the Year? priznane nemške avtomobilistične revije Of

Nagrade ?Off-Roader of the Year?: modeli BMW X pometli s konkurenco po izboru bralcev revije Off Road. BMW X5 najbolj popularen ?Luxury SUV? ? BMW X1 in BMW X6 zasedla prvo in drugo mesto v kategoriji ?Crossover? ? Drugo mesto za BMW X3 v kategoriji ?SUV? ? Eco nagrada za BMW ActiveHybrid X6.

 

Z značilnimi kvalitetami užitka v vožnji, superiorno tehnologijo sistema štirikolesnega pogona in ekspresivnim slogom, zasedajo modeli BMW X najprestižnejša mesta v svojih razredih. Edinstvene privlačnosti tega koncepta, ki so sedaj uspešno uveljavljene v štirih različnih tržnih segmentih, so pred kratim prejele novo potrditev z odlično predstavo po zadnjem izboru bralcev priznane nemške avtomobilistične revije Off Road. V kategoriji ?Luksuzni terenci? je bil BMW X5 izbran za ?Terensko vozilo leta?, medtem ko sta BMW X1 in BMW X6 v kategoriji ?Crossover? zasedla prvo in drugo mesto. BMW X3 je pripadlo drugo mesto v kategoriji ?Terenci?.

 

Kronanje tega uspešnega rezultata je bila podelitev posebne nagrade za najnovejšo pridobitev v družini modelov BMW X ? medtem ko je odštevanje za lansiranje že v polnem teku, je BMW ActiveHybrid X6 prejel ?Eco Award? za svoj inovativen prenosnik moči. Ta prvi polno hibridni model blagovne znamke BMW, se poslužuje izredno inteligentne kombinacije motorja z notranjim zgorevanjem in električnega pogona za maksimalne vozne lastnosti in učinkovitost porabe. Najnovejši uspehi po oddanih glasovih bralcev revije Off Road, jasno kažejo na nadaljevanje velikega uspeha znamke BMW iz lanskega leta. Nagrade ?Off-Roader of the Year?, ki jih izglasujejo glasovi bralcev, so bile prvič podeljene leta 1982. Letos so bralci revije izbirali med 97 modeli v osmih kategorijah.

 

Prvo mesto BMW X5 v kategoriji ?Luksuzni terenci? je še en indic, da je koncept Sports Activity Vehicle ? segment, ki ga je leta 1999 uveljavil proizvajalec BMW s predhodnikom aktualnega zmagovalca ? še vedno pravi ljubljenec voznikov. Z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive, močnimi in učinkovitimi motorji ter notranjostjo, ki je fleksibilna in opremljena z luksuznimi materiali, ima aktualni BMW X 5 še več manevrskega prostora za določanje novih standardov v svojem razredu avtomobilov.

 

V kategoriji ?Crossover? sta šli prvo in drugo mesto v roke BMW. Rečeno malce v šali, lanskoletni zmagovalec BMW X6, je bil letos poražen in je tako zasedel drugo mesto, na vrh pa se je zavihtel njegov manjši brat X1, ki je bil na trg lansiran le pet mesecev nazaj.  BMW X1 ? ki širi kvalitete užitka v vožnji modela BMW X na premium kompaktni segment ? je bil takoj izglasovan na najvišje mesto po izboru bralcev revije Off Road. BMW X1 navdušuje s svojim športnim upravljanjem, vsestransko notranjostjo in učinkovitostjo brez primere za vozila v tej kategoriji. Najbolj energijsko učinkovit X1 je BMW X1 sDrive18d, ki po preskusnem krogu EU povprečno porabi 5.2 litra goriva na 100 kilometrov. Izpolnjevanje najzahtevnejših varnostnih standardov v X1, si je prav tako prislužilo najvišje število petih zvezdic na preskusnem trku Euro NCAP. Spomladi 2010, bosta modelno serijo obogatila dva nova motorja ? prihod novega vstopnega modela BMW X1 sDrive18i in novega šestvaljnika BMW X1 xDrive25i.

Medtem ostaja atraktivnost BMW X6 trdna kot vedno. Prva svetovna avtomobilska izvedenka SAC (Sports Activity Coupé) omogoča značilen užitek v vožnji BMW v edinstveni obliki. Agilnost, odzivno krmiljenje, stabilnost vožnje in trakcija so povzdignjene na novo raven ? deloma tudi zahvaljujoč Dynamic Performance Control (DPC) tehnologiji, ki je svoj debi doživela prav v tem modelu. Medtem ko elektronsko nadzorovan sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive, porazdeljuje pogonsko moč v brezhibno spremenljivem razmerju med sprednjo in zadnjo premo za prilagajanje aktualnim razmeram vožnje, pa izvaja DPC enako funkcijo samo med kolesoma na zadnji premi.


Galerija: