Novice

Novi BMW X5

S popolnoma prenovljenim izborom motorjev, izčrpnimi spremembami oblikovanja in inovativnimi sistemi pomoči vozniku novi BMW X5 še naprej krepi svojo suverenost znotraj konkurenčnega okolja. Doslednost pri nadaljnjem razvoju se je odrazila v še bolj izpopolnjenih standardih v smislu športne zmogljivosti in učinkovitosti, sodobne estetike in ekskluzivnosti. Z večjo suverenostjo kot kdajkoli prej novi BMW X5 jasno poudarja užitek v vožnji, ki je značilen za razkošna vozila SAV (Sports Activity Vehicle). Zato ostaja osnovno merilo in vodilo v tem posebnem segmentu vozil, ki je bil prvotno zasnovan za prvo generacijo BMW X5.

?   Zahvaljujoč konceptu BMW EfficientDynamics vse različice novega BMW X5 dosegajo optimalno razmerje med zmogljivostjo in porabo goriva v vsakem od razredov motorjev. Novi vrhunski model je BMW X5 xDrive50i, čigar V8 agregat, ki vključuje BMW TwinPower Turbo in neposreden vbrizg bencinskega goriva (High Precision Injection), dosega moč 300 kW/407 KM. Novi BMW X5 xDrive35i poganja motor z močjo 225 kW/306 KM in s šestimi valji, postavljenimi v vrsto, in vključuje BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection ter VALVETRONIC. Šestvaljni dizelski motor, v celoti izdelan iz aluminija, ki vključuje TwinPower Turbo in neposreden vbrizg goriva preko skupnega voda, je vgrajen v BMW X5 xDrive40d in zagotavlja enako moč ter maksimalni navor 600 Nm. S povprečno porabo goriva 7,4 litrov/100 km v EU testnem ciklusu dosega BMW X5 xDrive30d z močjo 180 kW/245 KM najvišje vrednosti na področju učinkovitosti. Vsi motorji s skladni z emisijskim standardom EU5.

?   Vse različice novega BMW X5 so standardno opremljene z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom. Z inovativno zastavljeno konfiguracijo prestav ter minimalnim zdrsom v pretvorniku nudi kombinacijo izjemne dinamike prestavljanja, optimizirane učinkovitosti in najvišje stopnje udobja. Zato je osemstopenjski avtomatski menjalnik še eden v vrsti dejavnikov, ki prispevajo k izboljšanemu obnašanju na cesti in večji učinkovitosti.

?   Za oblikovanje novega BMW X5 so značilna skrbno uravnotežena razmerja, ki poskrbijo, da vozilo izgleda izredno dinamično in elegantno. Zahvaljujoč posebnim spremembam na sprednjem in zadnjem delu vse različice BMW X5 jasno odražajo bistveno izboljšanje vozne dinamike.

      Večje stranske odprtine za zrak spredaj in večje razmerje površin v barvi karoserije znotraj področja prednjega in zadnjega branika jasno odražajo večjo moč motorja in poudarjajo predanost vozila cesti. O športnem značaju novega BMW X5 dodatno pričajo na novo oblikovani zadnji odbijači in obrobe izpušne cevi.

?   Dvojne okrogle luči žarometov pri novem BMW X5 so skupaj z opcijskimi xenon žarometi opremljene z LED obročki in so namenjene kot učinkovite dnevne luči najvišjega razreda. Na novo oblikovane luči na zadku v obliki črke L, vsaka v dveh homogeno osvetljenih LED svetlobnih vrstah, odražajo za to blagovno znamko značilno obliko luči za zadek, namenjenih za nočno vožnjo.

?   Notranjost novega BMW X5 navdušuje z visoko stopnjo raznolikosti in razkošnega vzdušja. Visoko nameščeni sedeži omogočajo optimalen razgled nad trenutnimi razmerami v prometu. Standardna oprema vključuje zadnjo generacijo sistema nadzora iDrive, ki nudi dodatne možnosti za udoben in intuitiven nadzor nad vsemi standardnimi in opcijskimi avdio, navigacijskimi in telekomunikacijskimi funkcijami. Fleksibilno uporaben prtljažni prostor je mogoče povečati s prostornine 620 litrov na največjo prostornino 1.750 litrov. Zahvaljujoč tretji vrsti sedežev se lahko v BMW X5 pelje do sedem oseb.

?   Inteligentni sistem štirikolesnega pogona v BMW xDrive porazdeli pogonsko silo med prednjo in zadnjo os s pomočjo elektronsko nadzorovane sklopke z večimi diski. DSC oziroma dinamični nadzor stabilnosti zagotavlja hiter odziv na trenutne razmere, kar izboljša tako vozno dinamiko kot oprijem. Zahvaljujoč prenovljeni, bolj nevtralno zasnovani osnovni konfiguraciji, xDrive zdaj več prispeva k izboljšanju vozne dinamike. Poleg tega je bilo prilagajanje vzmeti in blažilnikov pri sistemih BMW X5 xDrive50i in BMW X5 xDrive40d podvrženo spremembam, specifičnim za posamezen model. Standardna oprema novega BMW X5 vključuje tudi sistem pomoči pri krmiljenju Servotronic, ki se prilagaja hitrosti vožnje. Na novo zasnovana sistema Active Steering in Adaptive Drive sta na voljo kot opcija.

?   V okviru koncepta BMW ConnectedDrive nudi novi BMW X5 številne edinstvene sisteme pomoči vozniku in funkcije, ki optimizirajo udobje, varnost in uporabo funkcij informacijske in zabavne elektronike. Poleg Head-up projektorja, prilagodljivih snopov žarometov, naprave za vklop in izklop dolgih luči, kontrole razdalje pri parkiranju in vzvratne kamere s pogledom na vse strani, so za BMW X5 na voljo tudi vse funkcije aktivnega tempomata in funkcije Stop & Go, opozorilnik pred nenamerno spremembo voznega pasu, informacije o omejitvi hitrosti in pogled od strani (Side View).

?   Poleg izjemno toge konstrukcije karoserije k optimalni zaščiti potnikov prispeva še standardna oprema, ki vključuje čelne in stranske varnostne zračne blazine, stranske varnostne zračne blazine za glavo za prvo in drugo vrsto sedežev, tritočkovni avtomatski varnostni pasovi za vse sedeže, zategovalniki pasov in omejevalniki zatezne sile ter aktivni prednji nasloni za glavo za primer nesreče ter sistem za otroške sedeže ISOFIX na zadnjih sedežih. Poleg tega je novi BMW X5 opremljen s prilagodljivimi zavornimi lučmi, pnevmatikami runflat in indikatorjem za predrto pnevmatiko.

?   Visokokakovostni materiali, vrhunska dodelava in širok izbor standardne opreme so dokaz razkošnega sloga novega BMW X5. Štiriconska avtomatska klimatska naprava je na voljo kot alternativa običajni avtomatski klimatski napravi. Navigacijski sistem Professional vključuje pomnilniško napravo na trdem disku za shranjevanje digitalnih zemljevidov in osebne glasbene zbirke. Avdio oprema vključuje CD predvajalnik, ki je kompatibilen z MP3 formati, in priključek AUX-IN. Dodatne opcije vključujejo med drugim priključek USB avdio, visokokakovosten sistem ozvočenja BMW Individual, DVD izmenjevalec in DVD sistem zabavne elektronike. Nove barve zunanjosti in notranjosti ter aluminijasta platišča pa še dodatno poskrbijo sodoben videz avtomobila.

?   Izvedbe motorja:
BMW X5 xDrive50i: V8 bencinski motor z BMW TwinPower Turbo in neposrednim vbrizgom goriva (High Precision Injection),
prostornina 4.395 cc, moč: 300 kW/407 KM pri 5.500 ? 6.400 vrtljajih na minuto
maks. navor: 600 Nm pri 1.750 ? 4.500 vrtljajih na minuto,
pospešek [0 ? 100 km/h]: 5,5 sekund,
najvišja hitrost: 250 km/h,
povprečna poraba goriva v skladu z EU: 12,5 litrov/100 kilometrov,
emisije CO2 v skladu z EU: 292 g/km, emisijski standard: EU5.

BMW X5 xDrive35i: bencinski motor s šestimi valji, postavljenimi v vrsto, z BMW TwinPower Turbo, neposrednim vbrizgom (High Precision Injection) in sistemom VALVETRONIC za v celoti variabilen nadzor ventilov
prostornina 2,979 cc, moč: 225 kW/306 KM pri 5.800 vrtljajih na minuto,
maks. navor: 400 Nm pri 1.200 ? 5.000 vrtljajih na minuto,
pospešek [0 ? 100 km/h]: 6,8 sekund,
najvišja hitrost: 235 km/h,
povprečna poraba goriva v skladu z EU: 10,1 liter/100 kilometrov,
emisije CO2 v skladu z EU: 236 g/km, emisijski standard: EU5.

BMW X5 xDrive40d: dizelski motor s šestimi valji, postavljenimi v vrsto, z aluminijastim okrovom motorne gredi, z BMW TwinPower Turbo in neposrednim vbrizgom preko skupnega voda (piezo injektorji, maks. pritisk injektorjev: 2.000 barov),
prostornina: 2.993 cc, moč: 225 kW/306 KM pri 4.400 vrtljajih na minuto, maks. navor: 600 Nm pri 1.500 ? 2.500 vrtljajih na minuto,
pospešek [0 ? 100 km/h]: 6,6 sekund,
najvišja hitrost: 236 km/h,
povprečna poraba goriva v skladu z EU: 7,5 litrov/100 kilometrov,
emisije CO2 v skladu z EU: 198 g/km, emisijski standard: EU5.


BMW X5 xDrive30d: dizelski motor s šestimi valji, postavljenimi v vrsto, z aluminijastim okrovom motorne gredi, turbo polnilcem z variabilno geometrijo turbine in neposrednim vbrizgom preko skupnega voda (piezo injektorji, maks. pritisk injektorjev: 1.800 barov),
prostornina: 2.993 cc, moč: 180 kW/245 KM pri 4.000 vrtljajih na minuto, maks. navor: 540 Nm pri 1.750 ? 3.000 vrtljajih na minuto,
pospešek [0 ? 100 km/h]: 7,6 sekund,
najvišja hitrost: 222 km/h,
povprečna poraba goriva v skladu z EU: 7,4 litre/100 kilometrov,
emisije CO2 v skladu z EU: 195 g/km, emisijski standard: EU5.


Galerija: