Predstavitve

Novi Audi A1 športnost in individualnost v razredu kompaktnih vozil

Novi Audi A1 je dinamičen in kakovosten, emocionalen in individualen. V manj kot štirih metrih združuje vse pozitivne lastnosti znamke ? prepoznavni dizajn, vrhunsko kakovost in napredne tehnologije za povečanje učinkovitosti. Z dinamičnim podvozjem in zmogljivimi motorji je Audi A1 najbolj športen avto v svojem segmentu.

Mladi kupci Audija A1 živijo v metropolah in zato iščejo vozilo, ki je zasnovano za urbano okolje. Audi A1 je zaradi svojih kompaktnih dimenzij v mestnem prometu zelo odziven in okreten, ob tem pa ponuja tudi veliko mero funkcionalnosti.

Tudi notranjost Audija A1 je zelo kakovostna in športna. Kupci lahko veliko detajlov še dodatno prilagodijo svojemu osebnemu okusu. Najmlajši član Audijeve družine ponuja širok spekter najsodobnejših tehnologij, njegov sistem infotainmenta pa postavlja nova merila v segmentu. Audi A1 je prvi prestižni model v razredu kompaktnih vozil ? pravi, pravcati Audi.

Znamka Audi je sinonim za strast do avtomobilov. Audi A1 je po zaslugi dinamičnega podvozja in zmogljivih motorjev najbolj športen avto v svojem razredu, kar je videti že na prvi pogled. Njegov dizajn je samosvoj in sodoben. Audi A1 kaže značilne audijevske poteze ? tako stransko linijo z markantnim strešnim lokom, kupejevska C-stebrička in velika kolesna ohišja kot tudi sprednji del z značilno mrežo hladilnika z enodelnim okvirjem. Pokrova motornega prostora in prtljažnika objemata karoserijo, zadnje luči so zasnovane v tridimenzionalni obliki in vozilu tako podnevi kot tudi ponoči zagotavljajo prepoznavnost.


Notranjost: lahkotnost in živahnost

Notranjost Audija A1 deluje prostorno in lahkotno. Armaturna plošča spominja na letalsko krilo, štiri okrogle prezračevalne šobe pa na turbine reaktivca. A1 v celoti izpolnjuje stroge Audijeve zahteve glede popolne ergonomske zasnove in vrhunske kakovosti izdelave. Dovršeni detajli v notranjosti so še en dokaz prestižnega značaja Audija A1.

Poleg paketov opreme Attraction in Ambition je na voljo tudi posebni paket media style, pri katerem je poudarek na infotainmentu in dizajnu notranjosti. Inovativni materiali in moderne barve še poudarijo značaj Audija A1. Barvne prezračevalne šobe, notranje luči z LED-tehnologijo ali sedežne prevleke v izrazitih barvah ? ključna beseda je individualnost. Izbira opreme kupcu ponuja nešteto možnosti, da Audi A1 prilagodi svojemu slogu ? celo za strešni lok je na voljo široka paleta barv. Kupci lahko veliko kosov opreme naročijo tudi naknadno ? glede na trende, želje ali razpoloženje.

Ponudba sistemov infotainmenta in multimedijskih sistemov je prevzeta iz višjega avtomobilskega razreda. Vrhunec je obcijska MMI navigacija plus, medijska centrala, s katero Audi A1 postavlja nova merila v razredu kompaktnih vozil. Zasnovana je na sistemih v Audijevih vozilih višjih razredov ? to dokazuje zaslon, ki se dvigne iz armaturne plošče, kot tudi upravljalna enota, ki deluje po logiki sistema MMI. S paketom Connectivity je možno radio concert nadgraditi z Audijevim navigacijskim sistemom s prikazom avtokarte, kar je novost na področju avtomobilizma. Kot dodatna oprema so na voljo tudi nadaljnji moduli, kot je npr. Bose Surround Sound System s 465 W.

Popoln užitek v vožnji: najbolj športen avto v razredu

Športno, izjemno odzivno podvozje Audi A1 uvršča v sam vrh v razredu kompaktnih vozil. V mestu, na regionalni cesti ali na avtocesti ? Audi A1 s športno nastavitvijo, optimalno porazdelitvijo teže in zelo neposrednim krmiljenjem vsepovsod ponuja nepozaben užitek v vožnji.

Audijev malček je serijsko opremljen z elektronskim stabilizacijskim programom (ESP) z elektronsko prečno zaporo, ki omogoča še natančnejše, bolj športno vodenje ter poleg tega zagotavlja večjo varnost.

Novi Audi A1 postavlja merila tudi na področju učinkovitosti. Audi je za model A1 pripravil novo serijo 4-valjnih motorjev: razpon moči dveh dizelskih motorjev TDI in dveh bencinskih motorjev TFSI sega od 63 kW (86 KM) do 90 kW (122 KM). Vsi motorji imajo zmanjšano gibno prostornino (downsizing), kar so kompenzirali s turbopolnilnikom in direktnim vbrizgavanjem goriva.

Vse izvedbe Audija A1 prepričajo z majhno porabo goriva ? povprečne vrednosti se gibljejo med 3,8 in 5,4 l/100 km (začasne vrednosti). Pri Audiju A1 1.6 TDI s 66 kW (90 KM) in ročnim menjalnikom znaša emisija CO2 samo 99 g/km (začasna vrednost). Vsi motorji imajo sistem start-stop in rekuperacijski sistem, ki v fazi zaviranja oz. vožnje brez dodajanja plina regenerira zavorno energijo. K majhni porabi goriva prispeva tudi nov toplotni management s preklopno črpalko za hladilno tekočino pri motorju 1.2 TFSI.

Napredne tehnološke rešitve in učinkovitost: 7-stopenjski menjalnik S tronic

Učinkovitost je pri Audiju vedno del naprednih tehnoloških rešitev ? pri Audiju A1 je za prenos moči tako na voljo 7-stopenjski
menjalnik S tronic. Menjalnik z dvojno sklopko zagotavlja izredno hitro, udobno prestavljanje brez zaznavne prekinitve vlečne sile; upravljati ga je možno avtomatsko ali ročno, po želji preko prestavnih tipk na volanu. S tronic zagotavlja velik užitek v vožnji in hkrati še dodatno zmanjša porabo goriva ? značilno za Audi.

Audi A1 je športen, energičen in atraktiven. Kot novinec v razredu kompaktnih vozil je namenjen sodobni ciljni skupini ? osebam z mladostnim, urbanim življenjskim slogom, ki sledijo trendom. Kupce Audija A1 zanimajo dizajn, glasba, moda in šport, med njimi bo najverjetneje veliko žensk. Na slovenskem trgu ga pričakujemo predvidoma v septembru 2010.

 

www.audi.si


Galerija: