Novice

CITROËN DS3 RACING: Izredno športna odločitev

 

CITROËN se je vpisal v zgodovino avtomobilskega športa z osvojenimi petimi naslovi svetovnega prvaka v rallyu WRC v kategoriji konstruktorji in šestimi naslovi v kategoriji voznik in sovoznik, ki sta jih zbrala Sébastien Loeb in Daniel Elena. Znamka Citroën avanturo nadaljuje z avtomobilom DS3 Racing. Inženirji ekipe Citroën Racing so si prisvojili avtomobil DS3 in ga preoblikovali v skladu s podobo, ki pritiče oddelku za tekmovanja pri znamki Citroën.
 

Zasnova izžareva izredno tekmovalne lastnosti: to je na primer vgradnja elementov iz karbona in posebne dodatne opreme, ki izhaja s področja avtomobilističnih tekmovanj. Ekipa Citroën Racing je poskrbela za nastavitve 1,6-litrskega motorja, ki razvije moč 200 KM. Podvozje in preme so bile predmet izredno natančne obdelave. Inženirji so se odločili, da veliko pozornosti namenijo intenzivnim občutkom in nenehnemu dialogu, ki poteka med voznikom in cesto.

Na 1000 primerkov omejena serija avtomobilov DS3 Racing bo v prodaji v drugi polovici leta 2010.

 

Oblika, nabita s čustvi

 

DS3 Racing ima stil, ki izžareva drznost, željo, moč in odločenost, da bo šel še dlje. DS3 Racing, ki v dolžino meri 3,94 m, je pravi koncentrat športnosti. Njegove privlačne linije, ki so tekoče in napete hkrati, izražajo moč in energijo, užitek v vožnji in varnost.

 

DS3 Racing je prevzel stilski kodeks avtomobila DS3, vendar se od njega razlikuje s pomočjo športnih lastnosti, ki izražajo močan in energičen temperament.

 

Karbonske dodatke opazimo na poltrdi letvi na sprednjem odbijaču, na spodnjem robu karoserije ter na zaščitnih oblogah blatnikov, ki poudarjajo velika 18-palčna kolesa visoke tehnologije s popolnoma novo in hkrati športno obliko. Tudi stranske okrasne letve na vratih so obdelane na ta način.

 

DS3 Racing je bil predmet študija tudi na področju aerodinamike, ki se navezuje na avtomobilistična tekmovanja. Vgrajen ima zračni karbonski difuzor, ki ohranja stabilnost avtomobila pri visoki hitrosti. In na koncu: kromiran izhod izpušne cevi elegantno zaključuje privlačne linije.

Vsa našteta oprema izhaja iz sveta rallya in poudarja izredno športen in atletski značaj avtomobila DS3 Racing, ki si zasluži ekskluzivnost tudi zaradi posebnega simbola na prtljažnih vratih.

 

DS3 je ekskluziven tudi zaradi svoje edinstvene podobe, ki je v pripravi samo za Ženevski avtomobilski salon: karoserija bo obarvana temno sivo, medtem ko bodo streha, zunanja ogledala in zavorna sedla oranžne barve. Oranžna barva se v kromirani izvedbi pojavi na okrasni maski in platiščih.

 

Možnosti za prilagajanje uporabniku v obliki dekorativnih nalepk so na voljo tudi za streho, prtljažna vrata in vratca posode za gorivo.

 

Prefinjena in drugačna ureditev notranjosti

 

Posebno skrbna obdelava je bila (tako kot zunanjosti) namenjena tudi potniškemu prostoru, ki je sicer povzet po avtomobilu DS3. Potniki lahko uživajo v luksuznem, drznem in izvirnem vzdušju. Karbon je elegantno našel svoj prostor na osrednjem čelnem delu armaturne plošče, na okrasnem elementu volanskega obroča, na naslonih za roke na vratih in na nosilcih ščitnika instrumentne plošče.

 

Oranžna barva strehe se v obliki širokih in elegantnih trakov pojavi tudi na letvi armaturne plošče, na ročaju prestavne ročice ter na spodnjem delu okrasnega elementa prestavne ročice.

 

Ekskluzivnost avtomobila DS3 Racing jasno izkazuje tudi oštevilčena ploščica na oblogi strehe. Naslonjala specifičnih sedežev nosijo oznako Citroën Racing.

 


Galerija: