Predstavitve

Novi Chevrolet Spark ? izzivalen novinec Chevroletove družine

 

 

V petek, 5. marca 2010, se je v prostorih Viba filma Ljubljana odvijala predstavitev novega Chevroletovega vozila Spark, ki je odličen rezultat sodelovanja oblikovalcev in inženirjev iz vsega sveta.

Predstavniki Chevrolet Slovenija, Jernej Kolbl, direktor Chevrolet-a za Slovenijo, Hrvaško ter Bosno in Hercegovino, Jeroen Barwegen, direktor prodaje in marketinga za centralno in vzhodno Evropo ter Damjana Vidmar, Chevrolet Marketing in PR managerka za Slovenijo, so na novinarski konferenci predstavili novo obliko Sparka, ki je že na voljo v avtomobilskih salonih.

 

Chevrolet Spark zaznamuje število 5 - pet vrat in pet sedežev, porabi le 5,1 l na 100 km, zelo dobro pa se je izkazal tudi na testiranjih EuroNCAP (European New Car Assessment Program ? Evropski program za ocenjevanje varnosti novih vozil), kjer je prejel štiri od petih zvezdic. 

Standardna zaščitna oprema vozila Chevrolet Spark vključuje voznikovo, sovoznikovo, stranske in zračne zavese. Varnostni pasovi na sprednjih sedežih so opremljeni z zapirali, trije tritočkovni pasovi pa ščitijo potnike na zadnjem sedežu.

Več kot 66 odstotkov celotnega vozila Spark je narejenih iz visokokakovostnega jekla s 16,5 odstotka dodanega najmočnejšega jekla, ki se v glavnem uporablja za izvedbo vzdolžnih delov spodnjega dela vozila ter sprednjih in centralnih opornikov v bočni strani vozila, kar je pripomoglo k njegovemu močnemu odzivanju pri testiranju posledic naleta.

 

Načrtovan in oblikovan je tako, da deluje izzivalno in izrazno, hkrati pa nudi izredno prostornost in uporabnost. Glede izkoristka prostora spada med najuspešnejša vozila v tem segmentu. Z domiselnimi oblikovalskimi rešitvami je njegova notranjost prostornejša, udobnejša in bolj praktična, saj je zmožen narediti maksimalno iz svoje razpoložljive prostornine. S petimi vrati in petimi razpoložljivimi sedeži je Spark prostorsko najučinkovitejši avto v kategoriji malih avtomobilov.

 

Spark je avto edinstvenega značaja in velike uporabnosti. Nizka poraba goriva, majhna emisija izpušnih plinov v ozračje ter zanemarljivi stroški vzdrževanja nedvomno obljubljajo izredno dober nakup.


Galerija: