Tehnika - novosti

Tester motorja s pomočjo kapljice olja - MotorAnalyser

 

 

Tester  MotorAnalyser  nam pomaga, da s pomočjo kapljice olja ugotovimo v kakšnem stanju je bencinski ali dizelski pogonski agregat  vozila.  S testerjem ugotavljamo prisotnost vode, bencina in saj v motornem olju.  Tester olja je dober pokazatelj stanja motorja,  včasih je stanje motorja težko oceniti na hiter in enostaven način. Še posebej, če  gre za manjšo okvaro, pri kateri se z vozilom še vedno vozimo v dobri veri, da je vse brezhibno.  

 

Kako se test izvede?

Kapljico olja iz ogretega motorja na delovno temperaturo, se da na tester - etalon, po nekaj urah delovanja olja, se  s pomočjo primerjalne tabele določi  rezultat. Dobljeni rezultati podajo stanje olja in ali je v motornem olju prisotno gorivo, hladilna tekočina, saje.

 

Zgodnja ugotovitev napak na motorju vam lahko prihrani veliko stroškov, še posebej pri starejših rabljenih vozilih, ki niso bila redno vzdrževana. Okvare motorja se pojavijo zaradi neredne menjave olja, slabo delujočega hladilnega in vbrizgalnega sistema.  

 

V kompletu, ki ga dobite za ugodno ceno, so navodila  in dva testerja s katerima  lahko opravite dve analizi. Tester je primeren za bencinske in dizelske motorje. Standard ISO 9001.

 

 

Več podatkov dobite na:

http://www.motoranalyser.si


Galerija: