TEST

Honda CRV 2.0 <font color=red>i-vtec</font> ? multipraktik

Zčlo se je 6 let nazaj s prvimi CRV-ji. Imeli so 128 konjev in terenski izgled. Bil je med prvimi SUV (sport utility vehicle) vozili na trgu. In CRV je (bil) pravo športno rekreativno vozilo, sploh po letu 1999, ko je pridobil na č (147 konjev). Leto 2002 je prineslo ?facelift? in rahlo čnje č.

Mariborski AC-Mobil nam je posodil v preizkušnjo CRV-ja z avtomatskim menjalnikom in z bogatejšim paketom opreme ES (samo ta paket opreme je možen na našem trgu).

Hondin športni terenec se od predhodnika rahlo č po prednji maski. Izstopata ča prednja žarometa in bolj masivni č. Bča linija je ostala enaka. Zadek je bolj ali manj enak z či v ču in je CRV-jevsko prepoznaven. Vča pridobitev na zadku je čno odpiranje zadnjega stekla na prtljažnih vratih in to kar z daljincem. Od tu naprej pa se uporabne novosti kar vrstijo. Prtljažnik je velik že v osnovi in vsebuje 12 voltno čico. Pod njim je skrita ča piknik mizica in vodoodporen prostor, ki je nastal zaradi prestavitve rezervne pnevmatike na prtljažna vrata. Za čnje prtljažnega prostora je č prestaviti ali zložiti zadnjo klop na nešteto možnih čnov. Prodajalci radi pohvalijo, da je tako možno peljati dva ča gorska kolesa v prtljažnem prostoru brez razstavljanja le teh. Bo kar za verjet.
?e smo že pri zadnji klopi, ne bo odve? povedati, da je ta nameš?ena dobrih 5 cm višje od prednjih sedežev, tako da imajo potniki zadaj lep pogled na dogajanje pred njimi. Zadnja klop in sedeži so iz blaga z vložki usnja. Sedeži so nekoliki trdi, ampak vseeno udobni in z naslonjali za komolce. Položaj za volanom je dobro nastavljiv, moti le malce pretanek volan, ki pa deluje športno. Avtomobil odlikujejo zelo čo razporejena stikala za stekla in ogledala na vratih, klima in radio na osrednji konzoli ter čca za brisalce in č ob volanu. Ob volanu je se čca za avtomatski menjalnik. In to je to, ni? ve? in ni? manj. Na prvi pogled deluje vsa ta kompaktnost malce pusto, ampak uporabnost in ergonomija prevladata. Omeniti je še potrebno, da je v avtomobilu polno odlagalnih površin, pohvaliti je potrebno sredinsko mizico med sedežema, ki jo je možno tudi zložiti. Grajamo pa uporabljene materiale, ki bi lahko bili malce bolj ?prestižni?.
Za udobje še skrbijo avtomatska klima in radio s CD predvajalnikom. Da ne čmo iz avtomobila v mrzlih dneh, nam pomagajo čo ogrevana zunanja ogledala in pranje prednjih žarometov. Za varnost pa skrbijo štiri če blazine, čna karoserija, zaš?itne letve v vratih, čovni varnostni pasovi zadaj ter ABS z elektronsko porazdelitvijo zavorne sile.

Za čtek smo zapeljali na avtocesto in čno ugotovili, da je avtomatski menjalnik s kombinacijo 2-litrskega štirivaljnika s 150 konjskimi či prava izbira. Kako, da ne, saj je podoben motor, z isto tehnologijo vgrajen v Type R. CRV pospešuje suvereno in pri polnem plinu menjalnik pametno menjava pri 7000 vrtljajih na minuto. Kča hitrost se ustavi pri 170 km/h. Pri tej hitrosti je hrup motorja in šum vetra presenetljivo nizek. CRV je stabilen na čn tršega podvozja in užitek se je voziti hitro.
Lahko se vozimo tudi čsi in bolj udobno. Pri normalnem pospeševanju menjalnik prestavlja med 3000 in 4000 vrtljaji, odvisno od prestave. Z gumbom na menjalni čci je možno čo prestavljanje izklopiti in nato menjalnik menjava samo pri 7000 vrtljajih. Uporabno pri prehitevanju in športni vožnji.
Manjše luknje podvozje dobro požira na čn 16 čih pnevmatik na litih platiš?ih. Hitra vožnja ?ez vdrtine pa postane neudobna, glasna in č. Za ?isto pravi off-road je CRV rahlo pretrd, sicer pa temu ni namenjen. Prav hitro se nam lahko tudi zgodi, da bomo v blatu na rahli vzpetini z letnimi pnevmatikami, obstali. Pogon je namre? speljan na prednji par, nato pa se po potrebi č še zadnji par in mo? se prenese na kolesa z boljšim oprijemom. Vozniku, ki si čsno zaželi nekaj čega, pa bo pametni 4 kolesni pogon vseeno povsem kos nalogi na zasneženih podlagah in makadamu.

Honda CRV z vso zgoraj našteto opremo, ki je serijska, stane 5.850.000 SIT plus avtomatski menjalnik, ki stane še dodatnih 120.000 SIT. CRV avtomatik je dobra izbira za vstop v SUV svet.

Galerija: