Novice

V REVOZU izdelali 3-milijontega RENAULTA

 

 

 17. marca, je z Revozovega proizvodnega traku zapeljal že 3-milijonti avtomobil znamke Renault, izdelan v novomeški tovarni. Začetek proizvodnje renaultov sega v leto 1972, ko smo po prenosu pogodbe med Renaultom in Litostrojem na Revoz oziroma takratni IMV začeli izdelovati legendarni renault 4 ali t.i. ?katrco?, ki se po številu izdelanih primerkov (nekaj več kot 570.000) uvršča na 2. mesto. Absolutni zmagovalec je z  nekaj manj kot 1.400.000 izdelanimi vozili zdaj že legendarni clio II, katerega proizvodnja še vedno poteka v Revozu, na 3. mesto pa se uvršča twingo, ki je doslej našel že več kot 420.000 kupcev. Okroglo številko 500.000 twingov pričakujemo konec avgusta.

 

Predsednik uprave Revoza Aleš Bratož: ?V Revozu smo nadvse ponosni ob doseženi zavidljivi proizvodni številki. V njej je tudi nekaj simbolike, saj smo 3-milijonto vozilo izdelali ravno v času, ko tovarna prvič v zgodovini začenja s proizvodnjo treh modelov hkrati. Ravno včeraj smo namreč ob obisku predsednika vlade RS Boruta Pahorja in ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika slovenski javnosti premierno pokazali proizvodnjo povsem novega modela renault wind, ki se je pridružil cliu II in twingu.

 

Revoz se je zahvaljujoč učinkovitosti proizvodnega procesa ter usposobljenosti in zavzetosti vseh zaposlenih uspel uveljaviti znotraj industrijskega sistema Renault kot ena najboljših tovarn, o čemer pričajo tudi poslovni rezultati v zadnjih letih. Vendar pa nas te številke tudi obvezujejo, da upravičimo zaupanje, ki nam ga izkazujejo tako kupci kot matično podjetje, ter se še odločnejše začrtamo na zemljevidu svetovne avtomobilske industrije.?


Galerija: