Novice

Novi Sharan: Premiera življenja v gibanju

Novi Volkswagen Sharan je v svojem razredu najvarčnejši MPV na svetu in je tako s porabo le 5,3 l svetovni rekorder v svojem segmentu.

 

Več kot 600.000 prodanih Sharanov priča, da je ta Volkswagen eden od najpriljubljenejših družinskih avtomobilov v vsej Evropi. Na ženevskem avtomobilskem salonu (4.?14. marec) je bila premierno predstavljena popolnoma nova generacija te prodajne uspešnice.

 

Novi Sharan, prvič z drsnimi zadnjimi vrati, je bil deležen izboljšav prav na vseh področjih. Novemu in staremu Sharanu sta skupni le še dve komponenti: senčnika. To je vse. Vse ostale komponente ? vsak vijak, vsak zunanji in notranji del, vse tehnologije, vključno z motorji TDI in TSI (103 kW/140 KM do 147 kW/200 KM) ter menjalniki (opcijski DSG) ? so nove.

 

Takorekoč: Sharan, verzija 3.0. Svetovni rekorder v učinkovitosti: Sharan 2.0 TDI z močjo 103 kW ima s 5,3 l/100 km najnižjo porabo goriva med vsemi enoprostorci (MPV) v tem razredu.

 

Nova zasnova sedežev ?EasyFold? za do sedem potnikov

 

Prvi MPV z avtomatskim uravnavanjem dolgih luči (Light Assist)

 

Celostni koncept novega Sharana odlikujejo izjemno prilagodljiva zasnova sedežev EasyFold (do sedem sedežev, izredno preprosto upravljanje), vrhunska kakovost in brezkompromisna varnost (sedem zračnih blazin, avtomatsko upravljanje dolgih luči Light Assist, biksenonski žarometi z dnevnimi in pozicijskimi lučmi z LED-tehnologijo) ter druge domiselne rešitve. Še dve novosti te modelske serije: sistem za dinamično uravnavanje podvozja (DCC) in uravnavanje višine podvozja.

 

Udobni enoprostorec, MPV (Multi Purpose Vehicle), zgornjega B-segmenta je bil zasnovan za družine z dvema ali več otroci in za ljudi, ki so službeno veliko na poti in ki potrebujejo vozilo z veliko prostora.

 

Vozne lastnosti novega Volkswagnovega enoprostorca se lahko primerjajo z dinamiko in udobjem izvrstnega Passata. Elektronska parkirna zavora in parkirni sistem s krmilno avtomatiko 2.0 (avtomatsko obračanje volana pri parkiranju na še manjših parkirnih mestih, celo na robnikih, med drevesi in v ovinkih ter ? kot sploh prvi MPV na svetu ? tudi prečno glede na smer vožnje) poskrbita za še večje udobje in varnost.

 

Najsodobnejši razvedrilni sistemi, izjemno veliko električno panoramsko strešno okno (s trikrat večjo stekleno površino kot pri običajnem strešnem oknu) in visokozmogljiva 3-conska klimatska naprava zagotavljajo optimalne pogoje za potovanja v vsakem letnem času. Polavtomatska klimatska naprava (Climatic) in radio s CD-predvajalnikom (RCD 210) sta na voljo že za osnovno izvedbo Sharana, pri katerem je sicer možno izbirati med tremi paketi opreme: Trendline, Comfortline in Highline. Sharan je edini MPV v svojem razredu, ki bo s svojo tretjo generacijo v ponudbo znova vključil štirikolesni pogon (Sharan 2.0 TDI 4MOTION s 103 kW).

 

www.volkswagen.si


Galerija: