Novice

Motus CEE pridobil licenco za proizvodnjo in distribucijo motornega olja Repsol

 

Repsol ? vodilni svetovni proizvajalec olj in maziv je v pričetku leta 2010 napovedal vdor na slovenski trg. Mednarodno podjetje Motus CEE d.o.o. je izpolnilo vse zahtevane standarde za proizvodnjo in distribucijo motornega olja Repsol, katerega proizvodnja bo potekala v Mariboru.

 

V letu 2010 je eno najstarejših mariborskih podjetij, nazadnje poznano kot Rafinerija Maribor d.o.o., postalo del mednarodne korporacije MOTUS. Mednarodna korporacija ima predstavništva v petih državah; poleg Slovenije, tudi na Madžarskem, v Romuniji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Slovensko podjetje je srce korporacije, saj z lastno rafinerijo omogoča proizvodnjo večjih količin olj in maziv, proizvajajo pa olja in maziva tako lastnih blagovnih znamk kot tudi licenciranih blagovnih znamk. Pohvalijo se lahko z licenco za proizvodnjo svetovno znanega olja Repsol. Repsol se uvršča med deset največjih naftnih družb v zasebni lasti na svetu in je prisotna v več kot tridesetih državah širom sveta. Preko lastne distribucijske mreže bodo v Mariboru proizvedeno olje Repsol distribuirali partnerjem v srednji in jugo-vzhodni Evropi.

Repsol bo na slovenskem tržišču nudil širok spekter olj in maziv za osebna vozila, motorna kolesa, orodja, komercialna vozila, kmetijsko mehanizacijo, motorna plovila, hidravlična olja, zavorne tekočine in avtokozmetike. Linija olj in maziv iz družine Repsol omogoča, da prav vsakemu motorju nudijo ustrezno olje ? naj si gre za avtomobilske ali motoristične motorje, bencinski ali dizelski motor, posredni ali neposredni vbrizg goriva. Olja in maziva Repsol imajo vrsto fizikalno-kemijskih lastnosti in prav vse te lastnosti uspešno prestajajo zahtevna testiranja na različnih vrstah pogona, zaradi česar je razvoj Repsolovih izdelkov neposredno povezan z razvojem motorjev.

Motusov tim strokovnjakov, ki so specializirani za izdelavo Repsol olja in maziv nudijo poleg visoke kvalitete proizvodov tudi storitev na najvišji profesionalni ravni, ki vključuje strokovno svetovanje strankam.

Olja in maziva iz družine Repsol izpolnjujejo vsa pričakovanja trga, prav tako so primerna za vse vrste motorjev in so prijazna do okolja. Olja in maziva Repsol so odobrili svetovno priznani avto in moto proizvajalci, med njimi tudi Audi, BMW, Mercedes-Benz, Ferrari, Aston Martin, Porsche, Jaguar, Lamborghini, MAN, VOLVO, SCANIA, DAF in mnogi drugi. Z izbiro olja in maziv znamke Repsol lahko motor razvije svojo pravo moč, in hkrati podaljša njegovo življenjsko dobo.

Repsol je eden glavnih sponzorjev trenutno vodilnih svetovnih avto in moto ekip. Podpirajo naslednje ekipe: World Moto GP, Repsol-KTM Team za dirko Dakar, Repsol-Mitsubishi Team za dirko Dakar, Formula Nissan, WTCC ? World Tourism Car Championship, Seat, Formula 3.5 series Renault ter še mnoge druge, kar dokazuje, da gre za vrhunsko in svetovno priznane proizvode. V Sloveniji Repsol podpira motokros dirkača Kovačič Mirana, v avtomobilizmu pa so se v letošnjem letu odločili sponzorirati Skiro Rally Team, kjer za volanom sedita Tomi Cilenšek in Gašper Podrbregar.


Galerija: