Novice

Na štirih specializiranih sejmih več kot 350 blagovnih znamk

Zanesljivo na poti ? Na štirih specializiranih sejmih več kot 350 blagovnih znamk

 

Na celjskem sejmišču bodo od 15. do 18. aprila potekali štirje sejmi, ki so vsebinsko povezani in tvorijo sejemski dogodek z dolgoletno tradicijo in bogato ponudbo. 17. sejem Avto in vzdrževanje, 9. sejem Moto Boom, 8. sejem Logotrans in 7. Razstavo gospodarskih vozil bodo kljub krizi, ki jo avtomobilska industrija še kako občuti, znova veliko pokazali. Na sejmih bo sodelovalo več kot 170 direktnih razstavljavcev iz 19 držav, ki bodo predstavili več kot 350 blagovnih znamk.

 

Priprava štirih sejmov je predstavljala precejšen izziv, saj so se razstavljavci zaradi še vedno težkih razmer v svojih panogah, zelo pozno odločali za sodelovanje na sejmih. Kljub zahtevnosti projekta pa so rezultati zelo dobri in sejmi bodo primerljivi s preteklimi leti, so predstavniki Celjskega sejma povedali na današnji novinarski konferenci.

 

Celotna prireditev bo potekala na 32.000 m2, od tega bo 19.000 m2 pokritih razstavnih površin, 5000 m2 zunanjih razstavnih površin, 8000 m2 zunanjih površin pa bo namenjenih spremljevalnim prireditvam. Sejemski četverček bo mogoče obiskati vsak dan od 9.00 do 18.00 ure, cena vstopnice za vse štiri sejme skupaj znaša 6 EUR za odrasle, za dijake in študente pa 4,5 EUR.

 

Za splošno publiko poudarek varnosti v prometu, strokovnjaki o aktualnih temah

Za splošno publiko bo glavni poudarek na varnosti v prometu, saj se bo vse dni mogoče udeležiti demonstracij in treninga v varni vožnji avtomobila pod budnim očesom Braneta Küzmiča. Praktični prikaz varne vožnje motoristov bodo izvajali policisti. Na Varni ulici se bo s svojimi aktivnostmi osveščanja ljudi o pomenu varnosti v cestnem prometu predstavilo šest regijskih partnerjev. Med drugim se bodo obiskovalci lahko preizkusili v nudenju postopkov oživljanja.

 

Sekcija avtoserviserjev pri OZS bo kot partner sejma Avto in vzdrževanje pripravila dvodnevno strokovno dogajanje za člane sekcije. Razprava bo posvečena problematiki odpadnih gum, predstavitvi aktualnih novosti v stroki kot so popravila po toči, dotaknili pa se bodo tudi značilnosti pojavnih oblik sive ekonomije in dela na črno v storitvenih dejavnostih.

 

Predstavitve sejmov

17. sejem Avto in vzdrževanje je edina specializirana prireditev na področju avtoservisne dejavnosti. Vsebinsko sejem temelji na novostih na področju vzdrževanja vozil in opreme v avtoservisnih delavnicah in tako si bodo lahko obiskovalci tudi letos ogledali bogat razstavni program. Na ogled bo oprema za avtomehanične, vulkanizerske, avtokleparske in avtoličarske delavnice, oprema za avtopralnice ter avtopralne tehnologije, testne naprave, rezervni deli in oprema, olja in maziva, naprave in oprema za čiščenje, dodatna oprema za vozila, vozila za vleko z opremo, avtoelektriko in elektroniko, dvigala in predstavitve

 

9. sejem Moto Boom je osrednji dogodek na motorističnem področju v Sloveniji. Na sejmu si bo med drugim mogoče ogledati zmagovalni motocikel MotoGP 2009. Originalni motocikel Yamaha YZR-M1 Valentina Rossija bo na ogled v sejemski dvorani D, ki bo znova živela v znamenju motociklov, motoristične opreme in zabavnega dogajanja.

 

Na Moto Boomu bo tudi letos mogoče videti praktično vse najpomembnejše znamke motociklov in skuterjev. Prisotne bodo blagovne znamke Yamaha, Honda, BMW, Suzuki, Aprilia, Harley-Davidson, Ducati, Husqvarna, Triumpf, Gilera, Vespa, Piaggio, Benelli, Peugeot? Med novostmi na trgu, ki bodo na ogled na sejmu, velja omeniti Hondo VFR 1200F.

 

Po nekaj letih se na Moto Boom vrača razstava predelanih motorjev v sklopu 2. Custom showa, od katerih jih bo kar nekaj v Sloveniji prvič. Razstavni program pa bo dopolnjevala tudi razstava starodobnih motociklov in rabljenih motociklov.

 

Brez atraktivnega spremljajočega programa na Moto Boomu ne gre

Poleg demonstracij varne vožnje in poligona za mini moto in mini motard, na katerem bo potekalo tudi testiranje skuterjev, si bo na sejmu prvič mogoče ogledati demonstracijske vožnje demonstratorjev Gas Gas trial motorjev. Premagovali bodo ovire kot so avtomobili, kontejnerji, palete, koluti ipd.

 

Dogajanje bodo dodatno popestrili stunt showi oz. vragolije na motociklih. Zabavno pa bo tudi na centralnem odru v dvorani D, kjer bo obiskovalce sejma pozdravil naš junak relija Pariz ? Dakar Miran Stanovnik, obiskovalci se bodo lahko pomerili v tekmovanju polaganja rok, izbrana bo miss hostes in najlepši predelan motocikel. V živo bodo nastopili različni bendi, dodatno popestritev pa bosta prav gotovo predstavljala še bike wash in body painting.

 

7. Razstava gospodarskih vozil je najpomembnejša prireditev na področju gospodarskih vozil, izdelkov in storitev, povezanih s prevozniško dejavnostjo v Sloveniji, ki ponuja celovit pregled ponudbe na tem področju. Namenjena je poklicnim prevoznikom in vsem ostalim, ki za opravljanje svoje dejavnosti potrebujejo tudi gospodarska vozila. Bogat razstavni program bo obsegal lahka, srednja in težka gospodarska vozila, dostavna vozila, avtobuse, polpriklopnike, priklopnike, nadgradnje, priključke, dodelave, leasing hiše, opremo gospodarskih vozil ter predelavo in specialna vozila.

 

Kljub težkim gospodarskih razmeram, ki so močno prizadele področje gospodarskih vozil, saj so v lanskem letu prodajalci tovornih in dostavnih vozil v Sloveniji zabeležili izjemno velik padec prodaje, pa ne bo letošnja razstava prav nič okrnjena. Na razstavi bodo tako tudi letos vsi tisti, ki imajo na slovenskem trgu najmočnejši položaj. Predstavljena bodo težka gospodarska vozila Iveco, MAN, Mercedes, Renault, Scania, Volvo, dostavna vozila Iveco, Mercedes, Peugeot, Renault, avtobusi Neoplan, Temsa?, minibusi Automet, prikolice Schwarzmüller?

 

Prvi dan sejma bo ob 13.00 potekala podelitev nagrad za gospodarska vozila leta 2010 po izboru revije Transport.

 

8. sejem Logotrans se je v dosedanjih ponovitvah razvil v osrednji dogodek na področju logistike in transporta v Sloveniji, ki ponuja celovit pregled  ponudbe na tem področju. Sejem temelji na predstavitvi vseh logističnih podsistemov: nabavne, proizvodne, distribucijske in razbremenilne logistike. Namenjen je predvsem logistom, ki so vključeni v logistične procese v podjetju, pri dobaviteljih ali kupcih, in se v podjetjih ukvarjajo z optimizacijo blagovnih tokov. Po tematiki se dopolnjuje z Razstavo gospodarskih vozil.

 

V sklopu sejma Logotrans bo potekalo 12. državno prvenstvo voznikov viličarjev za pokal Jungheinrich. Razstavni program Logotransa bo obsegal ponudbo viličarjev, vozičkov in ostale naprave za manipulacijo tovora, dvigala, žerjave, dvigalne naprave, nakladalne ploščadi, avtodvigala, odre, transportno opremo, naprave v notranjem transportu, regale in drugo skladiščno opremo, naprave za pritrjevanje in varovanje tovora, trakove, verige, pomoč na cesti za komercialna vozila, sisteme za obdelave podatkov, računalniško informacijske sisteme, borze transporta.