Prototipi

VOLVO C30 ? koncept, ki ga je razvil POLESTAR PERFORMANCE

 

Polestar Performance, Volvova zmagovalna švedska ekipa dirkalnega tekmovanja Touring Car je napovedala svoj prvi dokončni koncept cestnega avtomobila ? C30 Performance Concept Prototype.

 

Glede na razvoj modela 400PS in prenos moči na cesto preko sistema na štirikolesni pogon, je pri modelu C30 Performance Concept Prototype dobila zmagovalna ekipa švedskih strokovnjakov in oblikovalcev dirkalnega tekmovanja proste roke, da oblikujejo avto ne glede na ustreznost specifičnim dirkalnim predpisom.

 

?Obožujemo Volvov model C30 ? je čudovit avto z velikim potencialom za razvoj, nizko težo in nizkim težiščem. Prav tako je odličen cestni avto. Vendar pa gremo zdaj z združevanjem cestnega avtomobila in vrhunsko dirkalno tehnologijo, še veliko dlje? nam je povedal race and development driver, Robert Dahlgren.

 

?Navdihujoče je razvijati ta specifični model, C30. Avto je narejen točno tako, kot smo želeli. Polestar je najverjetneje porabil več časa, kot kdorkoli drug, da je razvil hitrost pri modelu C30, in tokrat smo lahko uresničili ideje, ne da bi nas zadrževali specifični predpisi dirk,? je rekel tehnični direktor podjetja Polestar Racing, Jan Andersson.

 

Koncept modela vključuje motor 400 PS, štirikolesni pogon ter aerodinamiko, ki temelji na podatkih Polestarjevih dirkalnih avtomobilov. Nadaljnje posodobitve, vključno s tehničnimi specifikacijami, bodo objavljene na spletni strani http://www.polestar.se/. Prva javna predstavitev modela C30 Performance Concept Prototype bo potekala med 22. in 25. aprilom na Gothenburškem avtomobilskem sejmu.

 

Polestar ? razvijanje zmogljivosti cestnega avtomobila

 

Napovedi in predstavitvi modela C30 Performance Concept Prototype bo sledil začetek izboljšave učinkovitosti avtomobilov Volvo z D5 motorji. Lastniki avtomobilov Volvo XC90 si bodo zdaj lahko določili vgradnjo dodatne opreme za motor, ki dodaja 20hp in 50 Nm navora, izboljšuje zmogljivost in voznost.

 

Polestar nadgradnja je na voljo tudi na modelih S80, V70, XC70, XC60 in S60. Oprema je na voljo v vseh prodajalnih Volva, po ceni 640 funtov.


Galerija: