Avtoakustika

ZENEC ZE-NC2010: za sodobne nomade in vsakdan

 

 

-         Sodobna navigacijska in multimedijska oprema, ki je povsem prilagojena notranjosti vozila

-         Varno, zanesljivo in udobno vse do cilja: zemljevidi 43 evropskih držav

-         Cena naprave NC2010 za vozila Volkswagen in Seat je 1199 evrov

 

Sodobni časi zahtevajo sodobne ljudi. In uporabnike novih tehnologij, s katerimi si lahko zelo olajšamo tako vsakodnevno življenje kot na primer pot na počitnice ali izlet.

 

Navigacija je ?čudežna? beseda, katere prednosti so spoznali že številni sodobni nomadi, pa naj bo to v osebnih, dostavnih ali počitniških vozilih. Enostavna uporaba in natančno vodenje, pa še nekaj ostalih tehničnih dodatkov za piko na i lahko dobite tudi pri švicarskem podjetju ACR, katerega pri nas zastopa ECS d.o.o. iz Kopra, ki ponuja vgradne navigacije serije E>GO. 

 

Pri vgradni navigaciji že ime pove, da je naprava nameščena neposredno v armaturno ploščo in tako ne kazi videza notranjosti avtomobila. A tako kot videz in enostavnost uporabe bi morala uporabnikom sodobnih navigacijskih naprav pomeniti tudi varnost. Ker je vgradna navigacija trdno pritrjena v armaturno ploščo na mestu, kjer v posameznem vozilu lahko najdete avtoradio, to pomeni, da je vedno pri roki, omogoča dober pregled na zaslon in predvsem ne ?opleta? po notranjosti vozila. Preskusni trki z vozili, v katerih so bile vgrajene klasične navigacije s pritrditvami s priseski na sprednjo šipo, so pokazali, da se lahko le-te spremenijo v nevarne izstrelke, ki še kako lahko poškodujejo potnike.

 

Koncept E>GO vgradnih navigacij so namreč prve tovrstne naprave, ki v enem  združujejo komponente navigacije, zvoka in slike, prilagojena velikost, oblika ohišja in povezljivost z avtomobilskim računalnikom omogoča enostavno zamenjavo z obstoječim avtoradiem. Naprava omogoča nabor funkcij ?vse v enem?, nadomesti vse posamezne naprave, ki ste jih do sedaj uporabljali v vozilu (navigacija, avtoradio, bluetooth, gledanje filmov tudi na zadnjih sedežih).

 

Z modelom ZE-NC2010, ZENEC predstavlja prvo navigacijo popolnoma prilagojeno vozilom Volkswagen iz serije E>GO. Z belo osvetlitvijo tipk, atraktivnim izgledom sprednje okrasne maske v bleščeče črni barvi in kompatibilnost z avtomobilskim računalnikom, je navigacija primerna za vozila Golf V in Golf VI platforme, kot tudi za modele vozil SEAT in ŠKODA (sledi v nadaljevanju).

 

Do opisanih funkcij uporabnik dostopa na enostaven in razumljiv način preko 6,5-colskega (16,5 cm) zaslona, občutljivega na dotik. Naprava uporablja navigacijski sistem iGO8, ki zagotavlja pokritost z zemljevidi za 43 evropskih držav in detajlno pokritost Adrija regije. Zahvaljujoč zmogljivemu procesorju in prilagojeni programski opremi je izrisovanje map ter preračunavanje poti izredno hitro. Meni in govorno vodenje sta seveda na voljo tudi v slovenskem jeziku.

 

Uporabnik lahko cilj izbere preko naslova, poštne številke, ?points of interest? ali zemljepisne dolžine in širine.

 

Uporabnikom pride prav tudi priklop vzvratna kamere, ki je nevpadljivo nameščena v zadku vozila in prenaša sliko prostora za vozilom, s čimer je parkiranje in manevriranje veliko lažje, predvsem pa bolj varno.

 

Glavni meni naprave deluje v slovenskem jeziku, za prostoročno telefonijo je zagotovljena povezljivost z vmesnikom bluetooth znamke Parrot, omogočeno je pregledno vodenje na MFD+ multifunkcijskem zaslonu, prav tako je glasovno usmerjanje v slovenskem jeziku. Glede na vse zmogljivosti in to, kar navigacije E>GO nudijo, je tudi cena 1199 evrov sprejemljiva. Konec koncev je naprava možno enostavno tudi izgraditi in na novo vgraditi v vaše novo vozilo izbrane znamke, torej je lahko uporabnikova dolgotrajna zvesta spremljevalka.

 

Glavne funkcije
? delovanje naprave v slovenskem jeziku

?    GPS navigacija iGO8 (slovenski meni in vodenje, zemljevidi 43 evropskih držav in detajlni zemljevidi Adrija regije)

? integriran vmesnik bluetooth Parrot (možnost naknadnega posodabljanja)

?    upravljanje naprave preko obstoječih obvolanskih komand

?    prikaz informacij: navigacije, predvajane radijske postaje in skladb ter dohodnega klica na multifunkcijskem zaslonu

? priprava za priklop vzvratne kamere, TV sprejemnika, dodatnih monitorjev in ozvočenja

? integriran SD-čitalnik spominskih kartic

? možnost priklopa: USB, iPod-a in AUX-in

? funkcija ?Dual zone?, istočasne uporabe različnih funkcij za sprednje in zadnje potnike

? 6,5''/16:9 LCD zaslon, občutljiv na dotik

? RDS sprejemnik

? DVD predvajalnik (predvaja večino znanih formatov)

? 5 x 40W digitalni ojačevalnik

? zaščita proti kraji (varnostna koda)
? priložena dva daljinska upravljalnika

 

Kompatibilnost naprave ZE-NC2010 z vozili Volkswagen in Seat:

VW Golf VI

Od 08/2008

 

VW Passat CC

Od 08/2008

VW Golf V

Od 09/2003

 

VW Eos

Od 05/2006

VW Jetta

Od 08/2005

 

VW Caddy

Od 07/2004

VW Scirocco

Od 2008

 

SEAT Altea*

Od 05/2004

VW Tiguan

Od 2007

 

SEAT Altea XL*

Od 04/2007

VW Touran

Od 03/2003

 

SEAT Leon*

Od 09/2005

VW Passat

od 03/2005

 

SEAT Toledo*

od 12/2004

* potrebna dodatna okrasna maska

 

     

 

  


Galerija: