Novice

Zgodba o uspehu BMW serije 1

 

 

 

Zgodba o uspehu BMW serije 1: izdelan milijonti avtomobil. Učinkovitost in užitek v vožnji, izdelana v Leipzigu in Regensburgu. Jubilejni model BMW serije 1 predan novemu lastniku na avtomobilskem salonu v Leipzigu, dne 12. aprila 2010.

 

 

Pet let proizvodnje, štiri karoserijske različice in milijonkrat užitek v vožnji v kompaktnem razredu avtomobilov. BMW serije 1 je s svojo prvo modelno generacijo že dosegel sedemmestno številko proizvodnih enot, kar jasno priča o statusu prave prodajne uspešnice na mednarodnem avtomobilskem trgu.

Z enim milijonom prodanih avtomobilov od premiere v letu 2004, je BMW serije 1 prav tako eden izmed gonilnih sil za izjemen uspeh svetovno vodilnega proizvajalca premium avtomobilov.

 

Jubilejni model je bil svojemu ponosnemu lastniku predan v ponedeljek 12. aprila v sklopu Mednarodnega avtomobilskega salona v Lepzigu (AMI).

BMW serije 1 nudi edinstveno kombinacijo športnega užitka v vožnji in izvrstne učinkovitosti. BMW serije 1, ki je danes na voljo kot trivratna in petvratna limuzina, Coupé ter Cabrio, nedvoumno izstopa kot edino vozilo v kompaktnem segmentu avtomobilov s pogonom na zadnja kolesa. Tudi visoka tehnologija vzmetenja, ki je do tega trenutka povsem brez primere v tem razredu avtomobilov, služi k zagotavljanju tako značilnega užitka v vožnji BMW serije 1.

 

BMW serije 1 postavlja nove trende na področjih zmanjševanja porabe goriva in emisij CO2.

Od vsega začetka igra BMW serije 1 ključno vlogo pri ustvarjanju močnega vtisa razvojne strategije BMW EfficientDynamics na avtomobilskem trgu. Štirivaljne pogonske mehanizme v BMW serije 1, premierno predstavljene v modelnem letu 2007, odlikuje cela vrsta inovativnih tehnologij BMW EfficientDynamics, vključuje avtomatsko funkcijo Start/Stop, indikator za optimalno pretikanje prestav, regeneracijo zavorne energije, električni servoojačevalnik volana (EPS) in druge pomožne enote, ki se v vozilu vključijo in obratujejo samo po potrebi ? seveda so vsi ti ukrepi na voljo v standardnem paketu opreme. Tudi v Sloveniji so vse karoserijske različice na voljo pri pooblaščenih trgovcih z vozilih BMW.


Galerija: