Tehnika - novosti

Renault FLUENCE Z.E. in KANGOO Z.E.: končna podoba in sprejemanje rezervaci

 Renault predstavlja dokončno podobo modelov Renault Fluence Z.E. in Renault Kangoo Z.E.. Kupci, ki želijo biti med prvimi lastniki električnega avtomobila, lahko na spletnem mestu www.renault-ze.com  opravijo pred-rezervacijo svojega avta. Dovolj je prijava, ki omogoča izbiro električnega avtomobila in ob pričetku prodaje tudi prednost pri njegovem nakupu.

 

Zavedajoč se celovitosti vplivov na okolje, ki jih ima vozilo skozi ves svoj življenjski cikel, si Renault še vrsto let prizadeva za nenehno zmanjševanje okoljski odtis avtomobila v vsaki fazi njegovega življenjskega cikla (izdelava, uporaba, reciklaža). V okviru svojih okoljskih ukrepov Renault eco?, Renault smatra, da je bistvenega pomena čim večjemu številu kupcev ponuditi kar najbolj zmogljive tehnologije po dosegljivi ceni.

 

Električno vozilo je prelomna rešitev, ki omogoča, da se vsem ponudi mobilnost z ničnimi izpusti CO2 med uporabo, z izjemo obrabnih delov.

 

Renault deluje v dveh smereh s ciljem, da se zavihti na čelo evropskih izdelovalcev avtomobilov na področju izpustov CO2:

?                Uvajanje novih tehnologij pri motorjih z notranjim zgorevanjem in menjalnikih.

?                Edinstvena zavezanost 100-odstotno električnim vozilom.

 

Renault ocenjuje, da bo delež električnih vozil do leta 2020 dosegel 10 odstotkov svetovnega trga. Zveza Renault-Nissan je v program vozil z ničnim izpustom vložila 4 milijarde evrov, z električnimi vozili pa se ukvarja 2.000 oseb (tisoč pri Renaultu in tisoč pri Nissanu).

 

 

RENAULT FLUENCE Z.E.

Renault je na avtomobilski razstavi v Frankfurtu septembra 2009 razkril študijo Fluence Z.E. Concept, danes pa predstavlja končno podobo modela Fluence Z.E., ki ga bodo začeli prodajati leta 2011 v Izraelu, na Danskem in v Evropi. Fluence Z.E. bo prvi serijski električen triprostorski avtomobil segmenta C. Namenjen je tako zasebnim kupcem kot tudi podjetjem, ki potrebujejo prostoren in ugleden avtomobil, ki je gospodaren in hkrati prijazen do okolja.

 

RENAULT KANGOO EXPRESS Z.E.

Po predstavitvi prototipov bodočega Kangooja Express Z.E., ki je bila minulega decembra med COP 15 (konferenco OZN o klimatskih spremembah v K?benhavnu), Renault zdaj predstavlja končno različico. Naprodaj bo v prvem polletju 2011, njen doseg pa bo 160 kilometrov. Ta električna različica Kangooja Express ohranja vse funkcionalne odlike različic z motorjem z notranjim zgorevanjem: enako prostornino tovornega prostora od 3 do 3,5 m3, enako nosilnost 650 kg in enako udobje. Poleg tega zagotavlja tiho in uglajeno vožnjo, velik navor že ob speljevanju, nobenega prestavljanja, obvladane stroške uporabe in seveda tudi zadovoljstvo ob vožnji z ?ničnim izpustom?.
 

 

Načelo pred-rezervacije. Zakaj se vpisati?

 

Renault vabi kupce, ki želijo biti med prvimi lastniki električnih vozil, da od danes naprej zanj opravijo pred-rezervacijo na spletnem mestu: www.renault-ze.com. Brezplačna prijava zadostuje, da lahko izberejo želeno vozilo in pridobijo prednost pri nakupu že ob pričetku prodaje. Renault bo s temi prvimi kupci pravočasno navezal stik, da bodo svoje naročilo lahko potrdili še pred dejanskim pričetkom prodaje.

Spletno mesto www.renault-ze.com bo vpisanim obiskovalcem ponujalo tudi ekskluzivne vsebine, storitve in pripomočke s področja električne mobilnosti.

 


Galerija: