Novice

ČAS JE ZA VOLVOV MUZEJSKI DAN ? KI LETOS PRAZNUJE POMEMBNO OBLETNICO

V soboto 8. maja se odprejo vrata Volvovega muzeja za tradicionalne vsakoletne dneve aktivnosti. Istočasno se bo praznovala 15. obletnica muzeja v prostornih Arendal prostorih.

V zadnjih 15. letih število prvorazrednih zgodovinskih Volvo vozil strmo narašča in trenutno znaša več kot 100 avtomobilov, tovornjakov, avtobusov in konstrukcijskih vozil, kot tudi visoko število morskih in letalskih inženirjev, tehničnih komponent, dodatkov ipd. Volvo muzej vodita AB Volvo ter Volvo Car Corporation, kar pomeni, da so prav vsi produkti, ki nosijo Volvov logotip, železen znak, predstavljeni na 6000 m2 razstavnega prostora  v muzeju.

Volvo muzejski dan in 15. obletnica se bosta praznovala v soboto 8. maja, s pričetkom ob 10. Uri v Arendalu: ? Ta Volvov dan, ki si ga je vredno zapomniti, bo poln aktivnosti za celotno družino. Eden najbolj vznemirljivih dogodkov bo parada starih in novih volvov, ki se bo pričela pri muzeju ob 10. uri zjutraj in bo vodila vse do centra mesta,? pravi Sten-?ke Lyngstam, direktor Volvo muzeja.

Poleg omenjene kolekcije, bodo predstavljena še mnoga druga vozila. Mnogi čudoviti Volvo avtomobili, ki predstavljajo klasiko iz najrazličnejših Volvo klubov, bodo prisotni na ta dan. Dan bodo zaključili komercialni rally avtomobili. Vstopnine ni, prav tako je zagotovljeno brezplačno parkiranje.


Galerija: