Novice

CITROËN CREATIVE AWARDS: PALETO V ROKE IN NA DELO!

CITROËN pripravlja svoj prvi mednarodni natečaj na področju grafičnega oblikovanja. Od 11. maja dalje bodo oblikovalci iz vsega sveta lahko izrazili svojo ustvarjalnost in porisali vozilo CITROËN DS3 po svojih zamislih. Nagrajeni projekt bo razstavljen v izložbeni stavbi znamke Citroën C42, ki stoji v osrčju najlepše avenije na svetu, poleg tega pa bo leta 2011 tudi v prodaji.
Vozilo DS3 odločnega in presenetljivega stila skrbi za svojo ekskluzivnost tudi s pomočjo širokih možnosti oblikovanja podobe vozila po lastnih željah, še posebej s številnimi kompleti strešnih nalepk. Elegantno mestno vozilo je v koraku s časom in na natečaju CITROËN CREATIVE AWARDS (NAGRADE ZA USTVARJALNOST CITROËN) odpira svojo garderobo vsem prijavljenim, da raziščejo doslej neznane svetove in še bolj poudarijo njegov edinstven značaj. Udeleženci, tako amaterji kot uveljavljeni oblikovalci, bodo morali namreč predstaviti svojo lastno interpretacijo strehe in armaturne plošče za najnovejše vozilo iz linije.

Svoje dosjeje bodo lahko oddali od 11. maja do 4. julija 2010. Pregledala jih bo komisija, sestavljena iz strokovnjakov znamke Citroën, pa tudi iz predstavnikov sveta oblikovanja, umetnosti in medijev: Anne Boulay (odgovorna urednica revije GQ), Sonia Perrin (direktorica fundacije Cartier), Arthur King (umetniški direktor), Xavier Dixsaut (direktor oddelka za inovacije Louis Vuitton Malletier).

Poleg finančne nagrade bo zmagovalec natečaja dobil priložnost, da bo ob odprtju nove sezone "svetovnega avtomobilskega salona v Parizu" njegov projekt oktobra 2010 predstavljen v zgradbi C42. In najboljše plačilo za stilski projekt: predlog za osebno oblikovanje strehe bo uvrščen med serijske komplete za leto 2011.
Thierry Metroz, direktor oblikovalskega studia CITROËN, skupaj s svojo ekipo nagovarja kandidate s kratkimi navodili na video posnetkih, ki si jih lahko ogledajo na spletni strani

www.citroencreativeawards.com. Stilski oblikovalci znamke CITROËN vabijo udeležence natečaja, da jih presenetijo in izdelajo nove predloge, ki črpajo navdih iz povsem novih področij. Drznost in profesionalnost: ključni besedi žirije, ki si prav tako želi, da bi jo kandidati presenetili s svojo ustvarjalnostjo.