Novice

Nagrada Plus X za novega volva S60

Nagrada Plus X za novega volva S60

 

-          Nagrada za inovacijo za Sistem zaznavanja pešcev  Pedestrian Detection

-          Nagrada ?Best product 2010? za športno limuzino srednjega razreda

-          Svetovno edinstvene varnostne lastnosti

 

Volvova varnostna inovacija je zopet prejela prestižno nagrado. Nova tehnologija zaznavanja pešcev, vključena v novi volvo S60, je v kategoriji inovacij prejela nagrado Plus X in se zdaj lahko imenuje Najboljši produkt leta 2010.

 

Najbolj edinstven sistem na svetu preprečuje trčenje s pešcem, pri večjih hitrostih

pa zmanjšuje posledice nesreče. Pri tekmovanju je odločala žirija s 144 sodniki iz 32 držav.

 

Plus X nagrada je največje tekmovanje za tehnologijo, šport in lifestyle na svetu. Na letošnje tekmovanje se je prijavilo več kot 1000 produktov iz vseh sektorjev.

Kategorije so bile: inovacije, visoka kvaliteta, dizajn, enostavnost upravljanja/funkcionalnosti, ergonomija in ekologija.


Ključni element pri odločitvi žirije je bil Plus X faktor, ki izboljšuje današnje stanje tehnike in nagrajenca ločuje od ostale konkurence. Žirija je tak faktor prepoznala pri inovaciji Sistem za zaznavanje pešcev.

 

Tehnologija zaznavanja pešcev kombinira radar, kamero in pa sistem, ki prepozna pešca na cesti. Če voznik ne reagira pravočasno, sistem sam aktivira zavore in avto popolnoma zaustavi.

 

Polovica nesreč s pešci se zgodi pri hitrosti 25km/h. Nov Vovlov sistem lahko popolnoma prepreči tovrstne nesreče tudi pri hitrostih do 35 km/h. Pri večjih hitrostih pa zmanjša posledice takšen nesreče.

 

Volvo je v nov sistem za zaznavanje pešcev vložil več kot 5 let dela. Med temi petimi leti so  prevozili pol miliona testnih kilometrov, da bi si lahko sistem shranil vzorec premikanja pešcev v različnih prometnih situacijah, državah in klimatskih stanjih.

 

Nagrada Plus X ponovno poudarja pozicijo švedskega proizvajalca avtomobilov, kar se tiče varnosti in poudarja trditev podjetja, da bodo proizvajali najvarnejša vozila na svetu.


Galerija: