Novice

Mazda na dogodku ?Le Mans v prihodnost?

 

 

Podjetje Mazda Motor Corporation se vrača na prizorišče letošnje 24-urne dirke vzdržljivosti v Le Mansu, kjer je Mazda leta 1991 z dirkalnikom 787B kot prvim dirkalnim vozilom z revolucionarnim rotacijskim motorjem osvojila prvo mesto. Model Mazda RX-8 Hydrogen RE sports coupe bo meseca junija 2010 kot demonstracijsko vozilo prisoten na dogodku ?Le Mans vers le future? (Le Mans v prihodnost).

 

V spomin zmagi iz leta 1991 bo voznik Mazde RX-8 Yojiro Terada, veteran med dirkači, ki se je doslej udeležil kar 29 vzdržljivostnih dirk Le Mansa. Od tega je šestnajstkrat sodeloval z Mazdo kot del uradne ekipe, ki ga je pred 19 leti popeljala na zmagovalne stopničke.


Na dogodku ?Le Mans v prihodnost?, ki bo letos potekal prvič, se bodo predstavila vozila na alternativne načine pogona (elektrika, hibrid, naravni plin, vodik).  Avtomobil Mazda coupe RX-8 Hydrogen RE je opremljen z dvojnim načinom pogona (bencinski/vodik) in rotacijskim motorjem, ki v vožnji na vodik zagotavlja vožnjo brez izpustov ogljikovega dioksida. Omenjeno vozilo je trenutno na voljo v okviru poslovnega najema na Japonskem in Norveškem.

 

Predstavitev modela Mazda RX-8 Hydrogen RE na dogodku ?Le Mans v prihodnost? je načrtovana v soboto, 12. junija 2010, ob 12:10 uri. S pričetkom od 12:30 ure naprej bodo vozila na ogled javnosti na razstavišču Paddock H.


Galerija: