Novice

Prodaja CITROENA v Franciji in nova storitev

 

 

 

PRODAJA CITROENA V FRANCIJI

Za mesec maj francosko tržišče beleži rahel padec prodaje vozil, kljub temu pa je Citroen na tem tržišču zadržal 15% tržni delež za osebna in dostavna vozila skupaj.

 

Tako je bilo v mesecu maju prvič registriranih 28.612 osebnih in 6.077 dostavnih vozil, skupaj torej 34.689 vozil, kar znaša 15,9% tržni delež. V obdobju od januarja do maja 2010 je tako Citroen uspel registrirati 174.538 osebnih in dostavnih vozil, kar predstavlja 15,3% tržni delež, oziroma 14,9% delež za osebna in 17,2% delež za dostavna vozila.

 

Najuspešnejša modela sta vsekakor C3 Picasso z več kot 15.000 registriranimi modeli in C5 z 13.500 registracijami. Oba ta dva modela sta tudi prva v svojem segmentu po uspešnosti prodaje. Tudi novi C3 in DS3 se uspešno kosata s konkurenco. Novih C3 je bilo v prvih petih mesecih prodanih preko 31.000, skupaj z njegovim predhodnikom pa celo 45.000 registracij. Povpraševanje se je povečalo tudi pri vozilu DS3, saj je od začetka letošnje prodaje Citroen registriral nekaj več kot 7.000 vozil, v vrsti pa je še 15.000 kupcev ki čakajo na svoje naročeno vozilo.

 

 

 

NOVA STORITEV CITROEN

Z včerajšnjim dnem, 1.6.2010, smo pričeli s prodajo STORITEV CITROEN podaljšane garancije in vzdrževanja, ki se po novem imenuje ESSENTIAL DRIVE in FREE DRIVE. Omenjeni storitvi bosta zamenjali dosedanji storitvi imenovani GARANCIJA+ in VZDRŽEVANJE+. Njihova prednost pa je predvsem večja konkurenčnost in cenovna dostopnost.

 

ESSENTIAL DRIVE je plačljiva storitev Citroen, ki lastniku za vozilo nudi dodatno tretje leto garancije/60.ooo prevoženih kilometrov ali četrto leto garancije780.000 prevoženih kilometrov ali po novem tudi peto leto garancije/100.000 prevoženih kilometrov. Ta storitev zajema popravilo ali zamenjavo okvarjenih delov (razen obrabnih, potrošnih delov, vključno s stroški delovnih ur za vgradnjo), ustrezne delovne ure po normativu za originalne dele Citroen, Citroen Assistance 24 ur/dan, 7 dni/teden: popravilo na kraju okvare ali vleka vozila, nadomestno vozilo, hotelska namestitev, vrnitev v domovino ali nadaljevanje potovanja (podroben opis storitve Citroen Assistance je priložen v servisni in garancijski knjižici).

 

FREE DRIVE je plačljiva storitev Citroen, ki lastniku za vozilo nudi storitve ESSENTIAL DRIVE ter redno vzdrževanje vozila, sklene pa se za tri leta/60.000 prevoženih kilometrov ali štiri leta/80.000 prevoženih kilometrov ali po novem tudi za pet let/100.000 prevoženih kilometrov. FREE DRIVE iz te pogodbe vključuje storitve ESSENTIAL DRIVE ter redno vzdrževanje vozila, kot je določeno v servisni in garancijski knjižici vozila, potrebne posege za vzdževanje v normalnem stanju delovanja, vključno s popravilom delov, na katerih so ugotovljene napake in zamenjavo obrabljenih delov.


Galerija: