Novice

Renault Latitude nova družinska limuzina

 

 

Renault je  razkril prve podrobnosti nove družinske limuzine s prestižno noto, ki je namenjena velikim svetovnim trgom. Elegantno in plemenito oblikovan Renault Latitude odlikujejo uravnovešena razmerja, velikodušne zunanje mere, prostoren prtljažnik in izgled prednjega dela, ki izraža moč vgrajenih motorjev. Renaultova nova limuzina temelji na tehnični zasnovi, ki je široko priznana zaradi svoje čvrstosti in učinkovitosti. V mednarodni ponudbi znamke smiselno bogati paleto avtomobilov višjega razreda. Namenjena je predvsem pritegovanju kupcev z željo po avtomobilu, ki zagotavlja status, kakovost in udobje v vseh pogledih. Prvikrat bo novim trgom namenjeni Renault Latitude javno predstavljen konec avgusta na avtomobilski razstavi v Moskvi, podrobneje pa bo evropski javnosti predstavljen letos jeseni na mednarodni avtomobilski razstavi v Parizu.

 

Renault Latitude ima poleg velikodušnih zunanjih mer (dolžina 4,89 m, širina 1,83 m, višina 1,49 m) prav elegantno in plemenito obliko. Na prednjem delu poudarjeno masko obdajata prilagodljiva smerna bi-ksenonska žarometa, kromaste obrobe pa še poudarjajo nezgrešljivo dinamičen in prestižen videz celotnega avtomobila. Oblika zadka nakazuje veliko prostornino prtljažnika, ki je v resnici eden največjih v tem razredu. Svetlobni podpis na zadnjem delu je podprt s tehnologijo svetlečih diod (LED) in skladno dopolnjuje kromasto letev na zadku, na kateri je zapisano ime avtomobila: Renault Latitude. Ta temelji na isti zasnovi kot Novi SM5, ki so ga nedavno pričeli prodajati na južnokorejskem trgu, in je plod izčrpnega strokovnega znanja razvojnih in inženirskih oddelkov Renaulta. Potniki so tako deležni udobne in tihe vožnje, posebno natančno podvozje in ponudba motorjev pa sta tudi odločilna aduta v primerjavi s tekmeci na trgu. Za boljšo kakovost in zanesljivost ima Renault Latitude številne elemente, ki so bili razviti in so sestavljeni po najstrožjih merilih Zveze Renault-Nissan in so se že izkazali z dobrimi dosežki Renaulta na teh dveh področjih. Celovit seznam opreme, ki bo razkrit kasneje, daje poudarek inovacijam in potovalnemu udobju, na primer z dvofunkcijskim ionizatorjem zraka z dvojnim razpršilnikom dišav, troobmočno klimatsko napravo, masažnim voznikovim sedežem, zvočnim sistemom Bose Premium, prostoročno kartico Renault, itn.

 

Renault Latitude bo prilagojen zahtevam različnih trgov, vsem raznolikim kupcem pa bo ponujal zmogljivosti in opremo višjega razreda, s čimer se bo uvrstil na vrh mednarodne limuzinske ponudbe znamke Renault. Širši javnosti bo prvikrat predstavljen na avtomobilski razstavi v Moskvi, z letošnjo jesenjo pa bo naprodaj predvsem v Aziji, Afriki, Rusiji, Turčiji, državah Perzijskega zaliva, Avstraliji in Mehiki.

 

Evropska izvedenka Renaulta Latitude bo ena od novosti jesenske avtomobilske razstave v Parizu, kjer si bodo obiskovalci lahko natančno ogledali tudi njeno notranjost, na voljo pa bodo tudi že vse podrobnosti o serijski in dodatni opremi ter ponudbi motorjev. Specializirani novinarji bodo na prve preskusne vožnje povabljeni še pred koncem leta 2010, prodaja pa bo stekla kmalu po tem.

 

Od 10. junija naprej bodo kupci povabljeni na podrobnejše razkrivanje novega avtomobila na posebni namenski spletni strani www.renault-latitude.com.

Galerija: