Novice

Mednarodni MINI community dogodek v Sloveniji. MINI Alpe Adria Summit.

V času od 4. do 6. junija 2010 je v Sloveniji potekal prvi MINI Alpe Adria Summit. Mednarodni dogodek je bil prizorišče doslej največjega dogodka ljubiteljev blagovne znamke MINI v Sloveniji: 106 MINI vozil in več kot 180 udeležencev iz 12 držav.
 

Lepote Slovenije in odlična organizacija dogodka so navdušile udeležence letošnjega Alpe Adria Summit. Udeleženci celo iz oddaljene Rusije, Ukrajine in Velike Britanije. Organizator dogodka je bil klub ljubiteljev znamke MINI New MINI Drivers iz Slovenije.

 

Ljubitelji znamke MINI, ki so se kar iz 12 držav na dogodek pripeljali v svojih avtomobilih, so se razveselili edinstvene kombinacije pestrega programa dogodka in doživetja vožnje po skorajda čarobni slovenski pokrajini od Alp prek gorskega prelaza Vršič do slovenske obale.

 

Udeležence je že prvi dan pričakalo lepo vreme, ki se je nadaljevalo v sončni vikend.

Kolona 106 vozil se je tako v soboto zjutraj z Bleda podala proti slovenskemu smučarskemu centru Kranjska gora. Sledil je vzpon na Vršič (1611 m), kjer so si udeleženci privoščili Red Bull PIT STOP. Impresivna kolona MINI vozil je nadaljevala pot po slikovitem narodnem parku v dolini Trente, ob smaragdno zeleni reki Soči, vse do Nove Gorice. Tam so predstavniki znamke MINI (sponzorji dogodka) pripravili posebno presenečenje: predstavitev modela MINI Countryman, ki na trg prihaja sicer šele septembra 2010. Michael Mendrina, regionalni direktor za znamko MINI je predstavil nov model, ki bo prvi v družini meril čez 4 metre, imel 4 vrata in tudi možnost štirikolesnega pogona 4x4. Navdušenje nad novim članom družine MINI je bilo med udeleženci dogodka veliko. Podjetje Akrapovič iz Slovenije pa je predstavilo poseben izpušni sistem za vozila MINI.

Pot se je nato nadaljevala do obmorskega mesta Portorož, kjer so vozila MINI poskrbela za izjemen vtis s svojim prihodom. V Sloveniji še ni bilo toliko MINI vozil na enem mestu!

Vsi udeleženci se bodo spominjali osrednje večerne zabave v klubu Paprika na portoroški plaži. Udeleženci dogodka so dokazali, da se ljubitelji znamke MINI znajo zabavati do zgodnjih jutranjih ur.

 

Zadnji dan so se udeleženci dogodka pomerili s karti na Karting stezi Lucija.

Izkazalo se je, da je gokart vožnja še kako blizu voznikom vozil MINI. Ščepec tekmovalnega duha in dobra volja sta poskrbela, da je bilo druženje zabavno. Najbolj hitri so si prislužili tudi ekskluzivne nagrade.

 

Srečanje MINI Alpe Adria se je končalo z obljubo, da se še kdaj srečamo na MINI dogodku v Sloveniji.

 

Udeleženci so bili iz naslednjih držav: Slovenija (42 vozil), Romunija (kar 13 vozil), Ukrajina (12 vozil), Nemčija (8 vozil), Avstrija (7 vozil MINI), Slovaška (7 vozil), Italija (5 vozil), Hrvaška (4 vozila), Madžarska (3 vozila), Bolgarija (2 vozili), Rusija (2 vozili) in Velika Britanija (1 vozilo). Organizatorji dogodka so za prvič presegli vsa pričakovanja.

 

New MINI Drivers

Organizator dogodka MINI Alpe Adria Summit je New MINI Drivers klub iz Slovenije. To je klub, ki šteje preko 50 članov. Prve zamisli o slovenskem MINI klubu so se porajale dolgoletnemu minijašu in MINI navdušencu ter sedanjemu predsedniku kluba Anžetu Andoljšku, ki se je z virusom novega MINI okužil že leta 2001 v nemško govorečem predelu Evrope. Že leta 2003 so se slovenski ljubitelji znamke MINI pričeli povezovati. Do leta 2008 so pretekla 4 leta, v katerih je neuradna skupnost počasi, a vztrajno naraščala. V letu 2008  so se odločili narediti še korak naprej, zato so društvo tudi uradno registrirali maja 2008. New MINI Drivers  ureja spletni portal  www.mini-klub.com (z lastnim forumom, galerijo ter dnevno informira o vseh novostih povezanih s kultno znamko MINI).

Doslej so člani kluba New MINI Drivers organizirali različne dogodke, od katerih je bil vsak po svoje edinstven, in sicer izlete z raznimi popestritvami širom Slovenije (MINI rafting, obiski predstavitev novih modelov MINI, praznovanje 50. obletnice znamke MINI skupaj z MINI Slovenija, še posebno dobro pa sta se prijela jesensko srečanje z nazivom ?Grand Tour De Styria? BK in ?prednovoletni MINI bowling?. Člani kluba pa so s svojimi MINI vozili obiskali tudi različne MINI dogodke v Nemčiji (npr. Strahlung Pur), MINI Challenge v Salzburgu ter največji MINI dogodek na svetu MINI United.

 

New MINI Drivers tesno sodelujejo z MINI Slovenija in pooblaščenim prodajalcem in serviserjem vozil MINI, MINI Malgaj.

MINI Slovenija in MINI Malgaj sta bila sponzorja dogodka Alpe Adria Summit.

         

 

 

 

Uradna spletna stran dogodka MINi Alpe Adria Summit

www.minialpeadria.com

Uradna spletna stran kluba New MINI Drivers

www.mini-klub.com

Uradna spletna stran MINI Slovenija

www.mini.si


Galerija: