Predstavitve

Alfa Romeo Giulietta

 

Giulietta ima popolnoma novo, kompaktno zasnovo, s katero se, zaradi sofisticiranih tehnoloških rešitev vzmetenja in uporabljenih materialov, kot so trdno jeklo, aluminij, magnezij in xenoy, uvršča v sam vrh razreda glede vodljivosti, občutka pri krmiljenju, razmerja med zmogljivostjo in težo, voznega udobja, izboljšanih ravni NVH (hrupa, vibracij, trdote), aktivne in pasivne varnosti ter ugodnih klimatskih pogojev v avtomobilu. Spodnji del karoserije zaradi uporabljenih materialov predstavlja pravi generacijski preskok. Celotna konstrukcija je po novem veliko trdnejša in v primerjavi s predhodnimi generacijami veliko zmogljivejša, medtem ko ostaja njena teža nespremenjena. Novost spodnjega dela karoserije je tudi modularnost, zaradi katere je idealna za uporabo v družini vozil z različnimi medosnimi razdaljami in širinami kolotekov. Mnogo sistemov in komponent, ki sestavljajo kompaktovo arhitekturo, je bilo glede na prejšnjo generacijo temeljito izboljšanih, s čimer se je povečala zmogljivost in zmanjšala teža.

Mere novega avtomobila podpirajo kompaktno in dinamično obliko, hkrati pa zagotavljajo izjemno udobje in prostoren prtljažni prostor (350 litrov). Avtomobil je dolg 4,35 metra, visok 1,46 metra, v širino pa meri 1,80 metra. Medosna razdalja je 2,63 metra.

 
Alfa Romeo Giulietta zagotavlja najvišjo stopnjo zmogljivosti in tehnološke dovršenosti s serijo motorjev, ki jih odlikuje najmodernejša tehnologija, visoka zmogljivost in prijaznost do okolja. Vsi motorji (skupno jih je 5) ustrezajo standardu Euro 5 in so opremljeni s sistemom Start&Stop?, ki zmanjšuje porabo goriva in znižuje emisije. Dizelska motorja sta dva, 1.6 JTDm 16v s 77 kW (105 KM) in 2.0 JTDm 16v s 125 kW (170 KM), oba sta iz druge generacije motorjev Multijet. Bencinski motorji so trije in sicer 1.4 TB 16v z 88 kW (120 KM), 1.4 TB Multiair 16v s 125 kW (170 KM) ter najzmogljivejši 1750 TBi 16v s 173 kW (235 KM) z neposrednim vbrizgom in nadzorom zračnih mas. Slednji je na voljo le pri opremi Quadrifoglio Verde. Vsi motorji so združeni z naprednim šeststopenjskim menjalnikom s prenosom prek treh gredi, ki je sposoben prenašati visoke obremenitve ter velik navor. Tudi motorja Multiair in 2.0 JTDm 16v s 125 kW (170 KM) bosta izpopolnjena z inovativnim samodejnim prenosom z dvojno sklopko.

Giulietta nudi izredno vodljivost in stopnjo udobja predvsem zaradi novega sistema vzmetenja. Nov sistem električnega krmiljenja prav tako nudi izjemen občutek krmiljenja in je vključen v sisteme za aktivno varnost avtomobila. Sistem za nadzor klimatske naprave, še posebej pa njegova logika delovanja, je popolnoma predelan in izpopolnjen. S tem se je pomembno zmanjšala tudi čezmerna poraba goriva (30 % manjša kot pri običajnih sistemih).

Alfa Romeo Giulietta je bila zasnovana tako, da omogoča največjo pasivno in aktivno varnost, kar je potrdilo tudi nedavno testiranje Euro NCAP, kjer je Giulietta kljub zaostrenim kriterijem prejela 5 zvezdic za svojo varnost. Varnost med drugim zagotavlja 6 varnostnih blazin (ki so del serijske opreme pri vseh različicah), tritočkovni varnostni pasovi z dvojnimi zategovalniki in omejevalniki zatezne sile, poklopne stopalke in pogrezljiv volanski drog, sistem druge generacije za zaščito vratu ter pritrditvena mesta Isofix.

Vse naprave, ki skrbijo za aktivno in pasivno varnost, so del serijske opreme pri vseh modelih. Tako so vse različice opremljene s sistemom Alfa Romeo D.N.A. (z elektronskim diferencialom Q2 in sistemom DST), sistemom za dinamični nadzor stabilnosti VDC (vključno s sistemom za preprečevanje zdrsa ASR in sistemom za lažje speljevanje navkreber Hill Holder), 6 varnostnimi zračnimi blazinami, sprednjimi varnostnimi pasovi z dvojnimi zategovalniki in sprednjimi sedeži s serijsko vgrajenim sistemom za preprečevanje poškodb vratu. V modelu Giulietta je prvič uporabljena nova funkcija predpolnjenja (Pre-Fill), ki se aktivira ob izbrani super športni nastavitvi Dynamic in vozniku pri zaviranju omogoča najkrajši možen odziv. Izpopolnjene lastnosti, ki izboljšujejo dinamični nadzor avtomobila, nadalje podpira sistem za kompenzacijo prekrmiljenja (DST), funkcija, ki omogoča povratni navor na volanski obroč, s čimer pomaga vozniku, da pravilno izvede kritične manevre, in sicer še pred posredovanjem naprave VDC, ki preprečuje izgubo nadzora.

Giulietta je v dveh različicah (Progression in Distinctive) na voljo z dvema paketoma dodatne opreme (Sport in Premium). Paleto pa zaokrožuje različica 1750 TBi Quadrifoglio Verde. Poleg tega je na voljo tudi 8 vrst litih platišč (od R16 do R18), medtem ko je samo vozilo dobavljivo v 9 barvah, ki odražajo sleherni detajl športnega značaja modela Giulietta. Med možnostmi prilagoditve je tudi velika panoramska streha, navigacijski sistem z vključenimi zemljevidi in izskočnim zaslonom z evropskimi zemljevidi na SD-kartici ter hi-fi sistemom znamke Bose. Dodatno je na voljo še sistem Blue&Me-TomTom, ki omogoča nadgraditev sistema Blue&Me? z dodanimi navigacijskimi funkcijami.

Alfa Romeo Giulietta je tako popolnoma nov avtomobil, zmožen tako izredne živahnosti na najzahtevnejših poteh kot zagotavljanja udobja med vsakodnevno vožnjo. Zaradi posebne kalibracije vzmetenja, ki je na voljo v paketu dodatne opreme Sport, pa je mogoče športni videz avtomobila še dodatno poudariti.

Ob lansiranju veljajo za novi model posebne cene: Alfa Romeo Giulietta z bencinskim agregatom je na voljo že od 16.990 EUR (z vključenim popustom 2.400 EUR), z dizelskim agregatom pa od 17.790 EUR (z vključenim popustom 2.400 EUR).

 www.alfaromeo.si


Galerija: