Novice

Gostje kraljeve poroke potovali z vozili VOLVO

 

 

 

Poroka med švedsko prestolonaslednico Victorio in Danielom Westlingom se je praznovala vse od 17. do 19. junija. Gostje so v Stockholm pripotovali iz vseh koncev sveta in so imeli skozi celoten teden dogajanja na voljo 85 posebno dizajniranih volvov.

 

 

Dogodek, velik in pomemben kot je bila kraljeva poroka, predstavlja ogromen logistični izziv. Gostje so prispeli iz vseh koncev sveta in pravi vsi so morali biti transportirani iz in do njihovih hotelov, kot tudi do vseh aktivnosti med 3 dnevnim dogajanjem. V začetku samega planiranja je bil Volvo izbran za uradna vozila kraljeve poroke; za to priložnosti so pripravili 85 posebno dizajniranih volvov.

 

Modeli na poroki so bili volvo S80 in V70. Kraljeva družina je zahtevala, da so vsa  vozila  s konfiguracijo DRIVe, z zgolj 120 g/km CO2 emisijami. Avtomobili so bili v barvi Ice White, z znakom kraljeve družina na straneh. Znak se najde tudi na usnjenem oblazinjenu v notranjosti avtomobila. Vozila so opremljena z ekskluzivnim mehkim usnjenim oblazinjenjem. Poročni znak in vzorec je bil oblikovan posebaj za poroko in je uporabljen na mnogih mestih v avtomobilu. Dizajn je odobril poročni par. Po poroki bodo avtomobili naprodaj na švedskem trgu.

 

Poroka med prestolonaslednico Victorio in Danielom Westlingom je bila 19. junija ter jo je v živo prenašala švedska televizija. Pričakovnih je bilo več kot 500 milijonov tv gledalcev ter med 2000 in 3000 mednarodnih novinarjev.

 

?Občutek je fantastičen, da lahko prav Volvo sodeljuje na tako ogromnem, mednarodno pomembnem dogodku za Švedsko in švedsko monarhijo,? je dejal Olle Axelson, Senior Vice President Public Affairs at the Volvo Car Corporation.


Galerija: