Novice

MINI že desetič podpira Life Ball na Dunaju.

Letošnje leto označuje deseto obletnico sodelovanja blagovne znamke MINI na največjem evropskem dogodku v boju proti virusu HIV/AIDS. 18. dogodek Life Ball, ki se bo odvijal 17. julija 2010 na Dunaju, bo znova prizorišče znanih obrazov z mednarodno udeležbo. Ta ekstravaganten dogodek posreduje sporočilo za toleranco in solidarnost. Z vidika MINI omogoča dogodek idealno osnovo za predstavitev družbeno-politične odgovornosti blagovne znamke.

 

Od leta 2001, je eden glavnih protagonistov na dogodku Life Ball ravno MINI, ki se ob tej priložnosti predstavi v preobleki priznanih modnih kreatorjev. Letos bodo na dogodku prvič na voljo trije različni modeli MINI, v slogu treh svetovno priznanih imen iz sveta mode. Francisco Costa, kreativni direktor modne hiše Calvin Klein in dobitnik nagrade za žensko kolekcijo, bo oblikoval MINI Countryman, nov model blagovne znamke, ki prihaja na trg septembra. Ameriška modna oblikovalka belgijskih korenin, Diane von Furstenberg, bo s svojim umetniškim pečatom okrasila MINI Hatch, medtem ko bo Newyorčan Kenneth Cole pustil svoj edinstven slog na MINI Cabrio. Ti ekskluzivni zbirateljski primerki gredo na dobrodelno dražbo dogodka Life Ball, ves izkupiček pa se nameni organizaciji amfAR (Foundation for AIDS Research).

 

Vsi dosedanji modeli MINI, ki so se predstavili v okviru dogodka Life Ball, niso obiskovalce nikoli pustili hladne s svojimi ekstravagantnimi preoblekami. Resnično, njihova zgodovina se bere kot ?kdo je kdo v modni industriji?: Missoni (2003), Ferré (2004), Versace (2005), Diesel (2006), Mario Testino (2007), Agent Provocateur (2008) in ameriški dvojec The Blonds for Katy Perry v lansko leto. Skupni izkupiček dosedanjih dražb znaša okoli 500.000 EUR.

 

Life Ball 2010

Letošnji Life Ball se bo odvijal v sklopu 18. Mednarodne konference o boju proti virusu HIV, s pričetkom na dan po velikem dogodku. 17. julija bosta, poleg dunajske mestne hiše in trga pred magistratom, dunajsko gledališče Burgtheater s svojim gala plesom Red Ribbon Cotillion Summer Ball in Avstrijski parlament ? ki gosti gala prireditev amfAR ?  v znamenju rdečega traku, ki predstavlja svetovno znamenje solidarnosti z osebami okuženimi z virusom HIV.

Na osnovi letošnjega mota ?Sejajte semena solidarnosti!? in teme ?Zemlja?, bo Life Ball 2010 sejal svoja semena povsod tam, kjer je za to nuja na našem planetu. 

 

Družbena odgovornost BMW Group.
Globalni ukrepi za boj proti virusu HIV/AIDS so eni izmed glavnih elementov korporativne in družbene politike, ki ji sledi BMW Group. Na področju Južne Afrike je prisotnost družbe BMW Group močno zastopana, saj zajema obsežne programe na delovnih mestih za zaposlene in njihove družine, vključno z izvajanjem cele vrste različnih projektov v lokalnih skupnostih in na podeželju. Avtomobilski proizvajalec se je obvezal k boju proti omenjeni pandemiji tudi na drugih posebej ogroženih območjih, kot sta Tajska in Kitajska. Članstvo v organizaciji Global Business Coalition (GBC), ki se bojuje proti virusu HIV/AIDS, zahteva svojo dolgoročno odgovornost na različnih lokacijah.


Galerija: