Novice

CITROËN na trgu osebnih in lahkih gospodarskih vozil obdržala svoj tržni delež

 

V prvem polletju 2010 je znamka CITROËN na trgu osebnih in lahkih gospodarskih vozil obdržala svoj tržni delež nad mejo 15 %, ki jo je presegla leta 2009 in jo vzdržuje mesec za mesecem. Na tržču v porastu, ki mu je pripomogla državna subvencija pri nakupu avtomobila ob oddaji starega v razrez, se je znamka spretno izvlekla iz težavnega položaja po zaslugi svojih prodornih komercialnih ponudb in proizvodov.

 

CITROËNOVI novinci: uspešna vozila

 

Štiri mesece zatem, ko se je CITROËN DS3, prvo vozilo iz linije prestižnih vozil DS, pojavil na prodajnih mestih, je postal prava prodajna uspešnica: skupno je bilo registriranih vozil skoraj 10.000 in prejetih 17.000 naročil strank.

 

Novi CITROËN C3, ki je v prodaji od lanskega novembra, je zabeležil več kot 38.500 registracij v šestmesečnem obdobju. Po zaslugi kakovosti tega novega vozila znamke in vozila CITROËN C3 Classic sta ti dve vozili postali pravi uspešnici s 54.700 registriranimi vozili.

 

Poleg tega je CITROËN C3 Picasso vodilni v svojem razredu z 18.500 registriranimi vozili.

 

S temi tremi vozili je CITROËN v razredu manjših vozil povečal število prodanih vozil za 24 %.

 

Uspeh zadnjih treh lansiranih vozil spremlja tudi uspeh drugih vozil iz prodajnega izbora, zlasti vozila CITROËN C5, ki je še vedno vodilni v svojem razredu in je v šestmesečnem obdobju zabeležil 17.000 registriranih vozil. Poudariti je treba, da je ena od petih prodanih limuzinskih izvedenk višjega srednjega razreda vozilo CITROËN C5.

 

Pričakovanja za leto 2010: novi modeli

 

Drugo polletje 2010 bosta zaznamovala dva pomembna dogodka, ki dokazujeta dinamičnost proizvodov CITROËN:

- prodaja novega vozila CITROËN C4 oktobra 2010.

Avtomobil, ki združuje inovativnost, stil in kakovost, bo že na začetku prodaje na voljo z novim mikrohibridnim motorjem e-HDi (109 g/km CO2).

- in elektrika na cesti.

Od tega poletja dalje bo na ceste postopoma zapeljalo približno 250 poštnih električnih vozil Berlingo First Electrique, nato pa bo znamka konec leta začela s prodajo mestnega malčka CITROËN C-ZERO, ki deluje izključno na elektriko.


Galerija: