Novice

NOTRANJOST NOVEGA VOLVA V60

Z razdelitvijo zadnjih sedežev v razmerju 40/20/40, prtljažnikom z enostavnim dostopom in vgrajenimi blazinami za otroke je novi Volvo V60 odlična izbira za kupce, ki želijo dodatno fleksibilnost poleg športne oblike in razburljive vožnje.

Notranjost novega športnega vozila V60 je jasen primer, kako so Volvovi oblikovalci dodali razburljivost, kontrast in igrive elemente k preprostosti in funkcionalnosti  skandinavske oblikovalske tradicije.

Racionalnost, preprostost, jasnost in funkcionalnost skandinavskega oblikovanja so izraziti v novem V60:

-        delitev zadnjih sedežev v razmerju 40 /20/40 in zložljivost prednjega sopotnikovega sedeža omogočajo kombiniranje potnikov in prtljage na izredno fleksibilen način. Vsa naslonjala na zadnjih sedežih se zelo enostavno zložijo in s tem ustvarijo povsem ravno zadnjo klop.

-        430 litrski prtljažnik je oblikovan z namenom maksimalno izkoristiti vsak milimeter prostora.

-        Na zunanjih sedežih na zadnji klopi so vgrajene blazine za otroke.

Podobno kot novi volvo S60 predstavlja tudi novi volvo V60 velik korak naprej, kar se tiče kakovosti in izdelave notranjosti. ?Naš cilj je bil vsako vidno površino, pa naj gre za usnje, kovino, les ali plastiko, narediti ekskluzivno, tako na otip kot na pogled,? pravi Anders Sachs, ki je odgovoren za barve in materiale novega volva V60.

Volvovi oblikovalci so v iskanju brezkompromisne športnosti dobili svoj navdih na dirkaških stezah, kar se očitno kaže predvsem na armaturni plošči in vratih. Linije niso prekinjene, pač pa se nadaljujejo in ustvarjajo neprekinjen tok. Bež in črna sta ključni barvi oblazinjenih površin.

Športna notranjost novega volva V60 je tudi najbolj napredno visoko tehnološko okolje, ki je bilo kadarkoli na razpolago voznikom Volva. Prelomne tehnologije, kot recimo sistem za zaznavanje pešcev, približujejo volvovo predanost varnosti še en korak bliže viziji izdelovanja avtomobilov, ki niso udeleženi v nesrečah.

Tudi Infotainment sistem je popolnoma nov, pet ali sedem palčni ekran na armaturni plošči pa je postavljen dovolj visoko, da ne moti voznika med vožnjo. Vse funkcije je možno nadzirati z mehanizmi na volanu ali s tipkami pod samim ekranom, kot opcija pa je na voljo tudi daljinski upravljalnik.

Audio izkušnja je v primerjavi z dosedanjimi modeli še bolj izpopolnjena. Volvo V60 je eden izmed prvih avtomobilov na svetu, ki uporablja Audyssey Laboratories MultEQ tehnologijo, ki izloči motnje, ki jih povzroča akustika avtomobilske kabine, in tako zagotavlja jasen zvok za vse potnike. Novi V60 je na razpolagao tudi z Dolby Digital sistemom, ki zagotavlja popolno koncertno kakovost pri poslušanju glasbe, posnete v živo.

Elektronski sistem za nadzor klime omogoča avtomatični nadzor nad temperaturo in prezračevanjem. Na voljo je tudi oprema za nadzor kakovosti zraka, ki preprečuje delcem in neprijetnim vonjavam, da vstopijo v kabino.


Galerija: