Prototipi

Renault predstavil novo vizijo: Kangoo Break´up

Odkar je Renault predstavil svoj model Kangoo-ja leta 1997, se je zvrstilo že veliko čc tega modela (4x4, Express ?), ki naj bi predvsem služil svojim uporabnikom, kot čn in funkcionalen avtomobil. Enega izmed teh smo pred kratkim tudi preizkusili in vam ga bomo v prihodnjih dneh tudi predstavili!
Tako je Renault na mednarodnem salonu v Val d´Isèr-u (19th International 4WD and SUV Motor Show), ki je trajal od 10. do 18. Avgusta v prelepem francoskem mestu, predstavil svojo vizijo 4WD fun mobila. Kangoo Break´up je namenjen predvsem ljudem, ki se ukvarjajo z modernimi športi. Tako v avtomobilu potrebujejo čn prostor za svoje če, ki jih uporabljajo pri svojih vragolijah, kot so gorsko kolesarjenje, jadranje s padalom, deskanje na vodi ali čnje.


S svojo preprosto in čo obliko je Break´up še vedno podoben družini Kangoo-jev. Karoserija novega Break-upa je nekoliko daljša od čega Kangoo-ja, Renault pa mu je namenil 1.6 16V motor, ki razvije do 110 KM, kar mu da dovolj čosti. 17´´ kolesa iz GRIFFON zlitine in pnevmatikami dimenzij 215/65 pa zagotavljajo precizno in zanesljivo vodljivost avtomobila, ki dovoljuje vozniku, da z njim odkrije vse vrste poti in terenov.
S svojim stalnim štirikolesnim pogonom s čo sklopko in veliko oddaljenostjo od tal (330 mm) ta model Kangoo-ja nekako cilja že na off-road avtomobile. Kombinacija barv ? karoserija v ?Buttercup Yellow? in zaš?itni č v ?Monocrome Grey? barvi, ki obdajajo celotno karoserijo, je bila posebej razvita za to verzijo Kangoo-ja in poudarja dvotonski izgled avtomobila.
Renault Break´up nadaljuje oblikovalsko pot Kangoo-ja, ki bi naj bi predstavljal predvsem či avtomobil. Zanimivi so predvsem sprednji žarometi, ki kažejo v katero smer namerava Renault razvijati svojega Kangoo-ja. Da bi avto bil ?im bolj podoben pickup-u je od čega Kangoo-ja ostala samo zunanja oblika. Manjkajo tako zadnja okna kot streha na zadnjem delu. Tako so pridobili zelo fleksibilen 106 litrski prtljažni prostor. V stranskem delu tega prtljažnega prostora najdemo če predale za razne malenkosti, ki se dajo tudi zakleniti. Na desni strani prtljažnega prostora pa najdemo mali čk, ki ga lahko odstranimo in vzamemo s sabo. Nakladanje gorskih koles, jadralnih desk in podobnega nikoli ni bilo enostavneje. Predvsem zanimiva je ča rešitev (katerih imajo pri Renaultu na pretek) nakladanja gorskih koles. Dve nosilca skrita v dnu prtljažnega prostora lahko odpremo in na njih položimo zadnje kolo gorskega kolesa. Sprednje kolo kolesa pride v posebne utore pri strehi avtomobila, medtem, ko so na vsaki strani še posebne stranske opore s katerimi fiksiramo gorsko kolo. Za še čo variabilnost poskrbijo zadnja vrata na Break´up-u. Le-ta se dajo odpirati za 90° v obe smeri (tako v zunanjost kot tudi v notranjost avtomobila). Tako jih lahko pritrdimo v notranjosti in pridobimo skoraj ravni stranski nakladalni prostor ali pa jih zapremo in lahko v notranjost spravimo če predmete, ki jih pritrdimo s posebnimi jermeni, da se med vožnjo ne morejo premikati.
Prtljažni prostor in potniško kabino č čo steklo, ki se premika s čo elektrike, to poskrbi za še boljšo preglednost in razsvetljenost potniške kabine. Pod čim steklom na zanimivem mestu najdemo rezervno kolo prekrito z zaš?ito na kateri se nahaja velik logotip Renaulta in ime modela.
Kangooji so že znani po prijazni potniški kabini. Le ta je zelo prostorna, ponuja pet udobnih sedežev na katerih se udobno čtijo tudi ljudje višje rasti, ponuja pa tudi dvojna drsna vrata za lažji dostop do zadnje klopi. Novinec ima sedeže čne s posebno trpežno tkanino v zanimivi ?Peacock-Blue? barvi. Tkanina je zelo prijazna za ?iš?enje, saj se lahko enostavno čsti z mokro gobo.
Renault Break´up je avto za vožnjo po brezpotjih in zanimivih pokrajinah, za še boljši razgled pa skrbi velika steklena streha, ki je na sredini čna s čim nosilcem. Da pa se na brezpotjih ne bi izgubili poskrbi navigacijski sistem z velikim ekranom vgrajenim na sredini armaturne ploš?e.

Renault-u je z modelom Break´up ponovno uspel oblikovati čn in na pogled zanimiv avtomobil, ki pa zna biti predvsem čn. Modela bodo še posebej veseli vsi gorski kolesarji in ostali, ki se ukvarjajo s modernimi športi in imajo problem, kako svoje če na ?im bolj eleganten čn spraviti v jeklenega ča.

Galerija: