Novice

Novosti pri znamki BMW na voljo od jeseni 2010

 

 

Z jesenjo 2010 znamka BMW ponuja dodatne motorske različice in M športni paket za BMW serije 5 limuzino. Novi BMW serije 5 Touring od 18. septembra  2010 na trgu. Štirikolesni pogon xDrive odslej tudi za BMW serije 5 limuzino, poleg tega  na voljo tudi pri dodatnih motorskih različicah  BMW serije 5 Gran Turismo in BMW serije 7. Novi paket opreme Design Pure Impulse za BMW Z4. Vsa vozila BMW serije 1 izpolnjujejo emisijski standard EU5. Novosti pri paketih opreme za BMW serije 3, BMW serije 1, BMW X1 in BMW Z4.

Vse novosti bodo na voljo tudi pri pooblaščenih prodajalcih z vozili BMW v Sloveniji.

 

 

BMW serije 5 limuzina: premiera za BMW xDrive in najboljši dizelski šestvaljnik na svetu.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive je sedaj na voljo tudi v novem BMW serije 5 limuzina, kar mu omogoča največjo možno suverenost vožnje v vseh cestnih in vremenskih razmerah. Stalen, elektronsko nadzorovan sistem štirikolesnega pogona zagotavlja optimalen prenos pogonske moči v vsakem trenutku. Prenos se odvija preko precizne in spremenljive porazdelitve pogonskega momenta na sprednjo in zadnjo premo, glede na konkretne okoliščine vožnje. Pri običajnih cestnih razmerah se navor na sprednjo in zadnjo premo prenaša v razmerju 40 : 60. To porazdelitveno razmerje se lahko spremeni že v delčku sekunde, če senzorji, ki nadzorujejo zdrs na vseh kolesih, zaznajo konkretno potrebo za stabilnosti vozila. Sistem xDrive ima daljnovidno funkcijo, saj stabilizira vozilo še preden voznik dejansko opazi potrebo po manevriranju. Ker je sistem prilagojen za optimizirano dinamiko vožnje, ta prav tako nenehno prenaša večjo pogonsko moč na zadnja kolesa, takoj ko vozilo zapelje v ovinek. Pri izhodu vozila iz ovinka, se elektronika sistema xDrive vrne na osnovno nastavitev za zagotavljanje optimalne trakcije in stabilnosti. 

 

Sistem štirikolesnega pogona je na voljo v novem BMW 550i xDrive limuzina. Najzmogljivejšega predstavnika modelne serije poganja V8 motor s 300 kW/407 KM, ki vključuje tehnologiji BMW TwinPower Turbo in neposredno vbrizgavanje bencina ter ima serijsko vgrajen osemstopenjski avtomatski menjalnik. Od 0 do 100 km/h pospeši avtomobil v 4,8 sekundah, medtem ko znaša njegova povprečna poraba goriva glede na preskusni krog EU 11 litrov/100 km.

 

V mesecu septembru 2010 prihaja na trg četrta in obenem najmočnejša dizelska petica, BMW 535d limuzina. Njegov vrstni šestvaljnik s tehnologijama BMW TwinPower Turbo in neposrednim vbrizgavanjem goriva preko skupnega voda, razvije izhodno moč 220 kW/300 KM pri 4,400 vrt/min iz 3-litrske gibne prostornine. Maksimalen navor znaša 600 Nm, ta pa je na voljo že pri 1.750 vrt/min. Sistem kompresijskega polnjenja, ki je na voljo v najzmogljivejšem dizelskem šestvaljniku na svetu ustreza principu Variable Twin Turbo, kar pomeni, da je malce nad vrtilno frekvenco prostega teka dejaven manjši turbopolnilnik, medtem ko dodaten, večji turbopolnilnik intervenira v primeru potrebe po večjem navoru.

 

Spontana in trajna moč motorja omogoča BMW 535d limuzini, ki je opremljena z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom, da pospeši od 0 do 100 km/h v samo 5,7 sekundah. Ta dirkalni temperament je združen z impresivno učinkovitostjo porabe goriva. V veliki meri je za to kriv sistem vbrizgavanja preko skupnega voda, ki je vgrajen v motorju z okrovom, izdelanim v celoti iz aluminija, in ki obratuje pri maksimalnem tlaku 2.000 barov, kar zagotavlja posebej natančno dovajanje goriva. Povprečno porabi BMW 535d limuzina, glede na preskusni krog EU, 6,1 litra/100 km.

 

BMW serije 5 limuzina sedaj nudi svojim kupcem možnost izbire med štirimi bencinskimi in štirimi dizelskimi motorji. Vodilni na področju učinkovitosti je vstopni model BMW 520d. Limuzina, ki jo poganja 2-litrski dizelski štirivaljnik z močjo 135 kW/184 KM in je serijsko na voljo z avtomatsko funkcijo Start Stop, nadaljuje s svojim primatom znotraj konkurenčnega okolja, zahvaljujoč povprečni porabi goriva 4,9 litra/100 km in vrednosti emisij CO2 129 gramov na prevožen kilometer, glede na preskusni krog EU.

 

BMW serije 5 Touring s pestro paleto motorjev.

Takoj po lansiranju na trg bo novi BMW serije 5 Touring ponudil pestro paleto motornih različic. Od prihoda na trg, 18. septembra 2010 bodo za uspešen poslovni karavanski avtomobil na voljo štirje dizelski motorji in trije bencinski. Najmočnejši dizelski model je ? analogno z limuzino ? BMW 535d Touring. Zahvaljujoč vrstnemu šestvaljniku z močjo 220 kW/300KM, tehnologijo BMW TwinPower Turbo in neposrednim vbrizgavanjem goriva preko skupnega voda, pospeši najmočnejši touring od 0 do 100 km/h v samo 5,7 sekundah. Glede na preskusni krog EU, znaša povprečna poraba goriva BMW 535d touring 6,3 litra/100 km.

BMW 525d Touring zaokrožuje razpoložljivo ponudbo dizelskih modelov. Tudi ta ima vgrajen 3-litrski vrstni šestvaljnik, vključno s turbopolnilnikom s spremenljivo geometrijo lopatic in neposrednim vbrizgavanjem preko skupnega voda. Motor razvije 150 kW/204 KM pri 4.000 vrt/min z maksimalnim navorom 450 Nm, ki je na voljo med 1.750 in 2.500 vrt/min. BMW 525d Touring pospeši od 0 do 100 km/h v 7,3 sekundah in povprečno porabi 6,3 litra/100 km, glede na preskusni krog EU.

3-litrski vrstni šestvaljnik z neposrednim vbrizgavanjem bencinskega goriva (High Precision Injection) pod pokrovom BMW 528i Touring, razvije izhodno moč 190 kW/258 KM pri 6.600 vrt/min (pri delovanju z revno zmesjo) in doseže maksimalen navor 310 Nm med 2.600 in 5.000 vrt/min. BMW 528i Touring pospeši od 0 do 100 km/h v 6,9 sekundah, medtem ko znaša njegova povprečna poraba 8 litrov/100 km, glede na preskusni krog EU.

 

M športni paket za novi BMW serije 5 limuzina in novi BMW serije 5 Touring.

M športni paket za novi BMW serije 5 limuzina in novi BMW serije 5 Touring bo v mesecu septembru 2010 predstavljen istočasno. Paket, ki ga je razvil proizvajalec BMW M GmbH, vključuje komponente, posebej prilagojene po meri vzmetenja, aerodinamike, oblike zunanjosti in notranjosti vsakega modela. M športno vzmetenje, M aerodinamični paket in 18-palčna M lahka aluminijasta platišča Double Spoke prispevajo k boljši dinamiki vožnje in izredno markantnemu videzu. Opcijsko bodo za kupce na voljo tudi 19-palčna M lahka aluminijasta platišča in M zadnji spojler za limuzino.

Športni sedeži, ki so posebej razviti za M športni paket, so na voljo z oblazinjenjem v kombinaciji alkantara/blago in dajejo notranjosti avtomobila izrazit športen ambient. Ekskluzivni značaj oblazinjenja poudarjajo visokokakovostni materiali, kontrastni šivi in emblem v obliki črke M na sedežu. V ponudbo ostale opreme notranjosti, vključene v M športni paket, sodijo, med drugim, tudi M usnjen volan, M glava prestavne ročice, M podpora za stopalo, stropna obloga BMW Individual v antracit barvi in M notranje aluminijaste okrasne letve v obliki šesterokotnika.

Cena za M športni paket pri BMW serije 5 limuzina in BMW serije 5 Touring je od 3.883 ? do 5.194 ?.

                                                                                                                                   

BMW serije 5 Gran Turismo: še dva modela z BMW xDrive.

V mesecu septembru 2010 bo prav tako predstavitev novih modelnih različic BMW serije 5 Gran Turismo s sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive. Poleg BMW 550i xDrive Gran Turismo in BMW 530d xDrive Gran Turismo, bosta z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona opcijsko lahko opremljena dva nova šestvaljnika.

Tehnologija spremenljive porazdelitve navora, ki je razpoložljiva v BMW 535i xDrive Gran Turismo, je združena z najmočnejšim vrstnim bencinskim šestvaljnikom. Pogonska enota z močjo 225 kW/306 KM, tehnologijami BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection in popolnoma spremenljivim krmiljenjem ventilov VALVETRONIC pospeši od 0 do 100 km/h v 6,3 sekundah. Povprečna poraba goriva znaša 9,3 litra/100 km. Najmočnejši dizelski motor v portfelju, ki je vgrajen v BMW 535d xDrive Gran Turismo, zmore pospešek do stotice v 6,0 sekundah in povprečno porabi 7,1 litra/100 km. Oba nova modela z zmogljivima šestvaljnima motorjema in inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona, sta serijsko na voljo z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom.

 

 

BMW serije 7: premiera za BMW xDrive v kombinaciji z dizelskim motorjem.

Z mesecem septembrom 2010 se bo prav tako okrepila paleta štirikolesno gnanih modelov BMW serije 7. Poleg BMW 750i xDrive, je BMW 740d xDrive sedaj na voljo z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona za maksimalno moč v vsaki situaciji vožnje, kar pomeni, da so inženirji v BMW serije 7 premierno vključili tehnologijo sistema štirikolesnega pogona v kombinaciji z dizelskim motorjem. 

Vrstni šestvaljnik v BMW 740d xDrive vključuje tehnologiji TwinPower Turbo in neposredno vbrizgavanje goriva preko skupnega voda (Common Rail). Ta razvije maksimalno izhodno moč 225 kW/306 KM pri 4.400 vrt/min, medtem ko je največji navor 600 Nm na voljo med 1.500 in 2.500 vrt/min. Luksuzna limuzina pospeši od 0 do 100 km/h v 6 sekundah in povprečno porabi 7 litrov/100 km, glede na preskusni krog EU.

Tudi ponudba dodatne opreme, ki je na voljo za vse modele BMW serije 7, je doživela razširitev. Opcijski komfortni sedeži v zadnjem delu avtomobila so sedaj prav tako na voljo v različici s tremi samostojnimi sedeži.

 

Novi paket opreme za BMW Z4: Design Pure Impulse

Z dimenzijami klasičnega roadsterja je BMW Z4 hkrati utelešenje športnega užitka v vožnji in premium elegance. Paket opreme Design Pure Impulse, ki je na voljo od septembra 2010 zelo intenzivno poudarja estetiko dvosedežnika.

Najbolj pomembna lastnost novega paketa opreme je možnost dovršene kombinacije barv notranjosti in materialov. Ta paket je zasnovan glede na posebno priporočilo BMW dizajn oddelka.

Paket opreme Design Pure Impulse se lahko kombinira z novo, ekskluzivno barvo zunanjosti Atacama Yellow (na voljo zgolj v sklopu paketa Design Pure Impulse). Poleg te ekskluzivne barve lahki kupci izbirajo med barvami Alpine White, plain Black, Space Grey metallic, Titanium Silver ali Sapphire Black metallic.

Paket opreme Design Pure Impulse se naroča v kombinaciji z M športnim paketom.

 

BMW X1 xDrive 23d sedaj na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom

Od septembra 2010 bo kupcem pri BMW X1 xDrive23d na voljo tudi šeststopenjski ročni menjalnik. Do sedaj je bila možna samo opcija s šestopenjskim samodejnim menjalnikom.

 

 

BMW Group

BMW Group je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce, eden izmed najuspešnejših proizvajalcev avtomobilov in motornih koles na svetu. V vlogi globalnega podjetja BMW Group upravlja 24 proizvodnih obratov v 13 državah, medtem ko je njegova globalna prodajna mreža prisotna v več kot 140 državah.

Za finančno leto 2009 je BMW Group dosegel globalno prodajo več kot 1.29 milijona avtomobilov in preko 87.000 motornih koles. Za leto 2009 so skupni prihodki znašali 50,98 milijarde EUR, z dobičkom pred poslovnim izidom iz poslovanja (EBIT) v višini 413 milijonov EUR. 30. 9. 2009 je podjetje po celem svetu zaposlovalo približno 96.000 delavcev.

Uspeh BMW Group je vedno temeljil na dolgoročnem razmišljanju in odgovornem ravnanju. Iz tega naslova se je podjetje znotraj verige ustvarjanja vrednosti zavezalo trajnostnemu razvoju na področju ekologije in družbe, sprejelo celovito odgovornost za proizvode in podalo jasno obvezo za ohranjanje virov, v sklopu integralnega dela strategije podjetja. Kot nagrado za ves vloženi trud BMW Group v zadnjih petih letih vedno zaseda sam vrh lestvice trajnostnega razvoja svetovnih podjetij po indeksu Dow Jones Sustainability Indexes.

V Sloveniji je bila podružnica BMW Group Slovenija ustanovljena leta 2007.


Galerija: