Novice

Mazda z okolju najprijaznejšem sistemom lakiranja

 

 

Mazdini proizvodni obrati na Japonskem že od začetka 90. let uporabljajo inovativen sistem lakiranja karoserije vozil, ki temelji na vodni osnovi, imenovan ?Three Layer Wet Paint System?. Mazda nadaljuje z razvojem na področju varovanja okolja in uvaja novi sistem lakiranja ?Auqa-tech?, ki je edinstven na svetu glede varovanja okolja. Poleg prijaznosti okolju Mazdino novo tehnologijo lakiranja odlikuje izboljšana kakovost barve in večji lesk.

 

Inovativna tehnologija, ki so jo razvili na Japonskem, ustreza visokim in doslej še ne doseženim standardom za zmanjševanje izpustov hlapljivih organskih zmesi (VOC) v laku in ogljikovega dioksida, ki se generira pri procesu lakiranja. Nov lakirni sistem odlikuje v svetovnem merilu najnižja stopnja izpustov CO2, ki nastaja pri porabi energije za lakiranje. Novo tehnologijo lakiranja izvajajo vsi Mazdini proizvodni obrati na Japonskem in dosegajo kar 57 odstotkov manjše izpuste hlapljivih organskih zmesi v primerjavi z običajnimi sistemi lakiranja na vodni osnovi.

 

Nov sistem lakiranja temelji na izboljšani klimatizaciji lakirnih prostorov in visoko zmogljivem izhlapevalnem sistemu, ki odstranjuje vodo iz laka. Istočasno Mazdin izboljšan sistem lakiranja vključuje na novo razvite zaključne lake, ki zagotavljajo večji lesk, trajnost in odpornost laka na luščenje in praske. Nova tehnologija klimatizacije lakirnih obratov in uravnovešenje vročine ter vlage pripomore k 34 odstotkov manjši porabi energije v primerjavi z običajnimi lakirnicami na vodni osnovi.

 

Z izpusti hlapljivih organskih zmesi v višini le 15 gramov na kvadratni meter površine vozila je Mazdin inovativni na vodni osnovi temelječi lakirni sistem najčistejši od vseh konkurenčnih znamk in obenem zagotavlja izboljšano kakovost laka. Sistem vodne tehnologije vključuje tudi infrardeči grelec, ki segreva na selektiven način in ga je mogoče preprosto krmiliti. Rezultat je optimalnejše gretje vsakega posameznega laka in učinkovita odstranitev vode iz laka ob sočasni manjši porabi energije, ki je potrebna za hlajenje. Takakazu Yamane, glavni razvojni inženir Tehničnega raziskovalnega centra pri Mazdi Motor Corporation, je prepričan, da bo Mazdina inovativna tehnologija lakiranja v prihodnosti postala merilo za nadaljnje lakirne sisteme.


Galerija: