Reportaže

AUTO MOTOR SHOW LJUBLJANA, 3-5. september 2010

 

Ljubitelji avtomobilov in motorjev se so se med 3. in  5. septembrom 2010 zbrali na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer se je odvijal že 5. Auto Motor Show Ljubljana. Največjo avto-moto prireditev v Sloveniji so sestavljali naslednji sklopi: sejemska razstava, spremljevalni program in tekmovalni del.

 

Na sejemski razstavi, ki je zajela vse notranje površine Gospodarskega razstavišča, se je predstavilo več kot 130 razstavljavcev s področja avtomobilizma, motociklizma, avtoakustike, predelave vozil  ter drugih podpornih področij.

 

V pokritih površinah razstavišča, so se predstavila številna podjetja, klubi in organizacije. Razstavljena so bila nova, predelana, dirkalna   in tovarniška demo vozila. Poleg vozil,  so bili predstavljeni dodatki in oprema ter sredstva za nego in vzdrževanje vozil.  Z delom v živo je  znani "car-wrapper" Oliver Röhler prikazal,  kako se obleče karoserija avtomobila s folijo. Z različnimi barvnimi odtenki  in strukturo folije,  je v celoti oblekel  maseratija grantourismo. Razstavljen je bil eden od desetih avtomobilov na svetu, ki so prekriti s kristali Swarowski.  Smart roadstar  je prelepljen s 300.000 kristali Swarovski. Kot vedno so bila zanimiva demo vozila iz področja avtoakustike.  Na ogled so bili postavljeni izpušni sistemi Akrapovič za BMW M3 in porsche 911. Za spomin, zbirko ali kot igračo,  pa ste lahko med bogato ponudbo  izbirali katero od  avtomobilskih maket in modelčkov.  

 

Na zunanjih površinah je potekal atraktiven program s številnimi znanimi gosti. Skoki z motocikli in štirikolesniki,  triki  z motorjem, skoki s snežnimi sanmi, potekal je tudi izzivalni  moto in car wash, zanimiv drift show ter simulacija prometne nesreče z reševanjem ponesrečenca. Obiskovalci so se pomerili v spretnosti menjave pnevmatik v boksu F1, preizkusili dirkaške sposobnosti na karting stezi, odpeljali adrenalinsko vožnjo v Grand Prix simulatorju F1. Prikazana je bila vožnja po terenu z vozili Toyota.

 

Za najbolj zagrizene pristaše avto-moto scene in vsega kar sodi zraven je organizator pripravil  naslednja tekmovanja: finale državnega prvenstva v avtoakustiki (EMMA ? European Mobile Media Association), finale državnega prvenstva v tuningu z izborom najlepše predelanih vozil po pravilniku STR (SloTuning Racing Rulebook), DB-drag tekmovanje v glasnosti zvoka akustične opreme v avtomobilih, tekmovanje v merjenju glasnosti izpuha (za avtomobile in motocikle) in izbor Miss Mobil 2010.

 

Tudi letos lahko smo potegnili  črto pod prireditvijo, ki smo se je tudi mi udeležili,  rečemo lahko, da je na sejmu vsakdo našel nekaj za sebe, čeprav bi si tisti najbolj zagreti privrženci želeli večji poudarek na  vrhunsko predelanih vozil in dodatni opremi. Auto motor show ni več le prireditve predelav, ampak je  postala zmes avto in moto salona, vzdrževanja ter predelav, s pestro noto spremljevalnega programa  kot so karting vožnje in skoki s štirkolesniki.  Glede na zgodovino Auto motor showa  in trenutno ponudbo se bo spremenila v bodoče tudi struktura obiskovalcev. Za v prihodnje ostaja želja, da bo na sejmu pojavilo veliko dobrih in zanimivih vozil.

 

 
 

Galerija: